Nyheter

SSAB lanserar GreenCoat globalt

SSAB GreenCoat
GreenCoat som är SSAB:s varumärke för vädertåliga, hållbara och miljövänliga färgbelagda stålprodukter. Nu lanseras de för den globala byggindustrin.

GreenCoat baseras på förnyelsebara oljor från växtriket i stället för traditionell fossil olja, vilket ger en mindre miljöpåverkan än liknande produkter. Den kromatfria beläggningen GreenCoat är speciellt utvecklad för att tåla det tuffa nordiska klimatet, och uppfyller också nuvarande och kommande skärpta europeiska lagkrav (REACH).

Företaget har testat produkterna och panelerna har stått emot hårt klimat och tuffa väderförhållanden året runt. De är också testade för UV-strålning, och färgen bleks inte.

GreenCoat PLX kan bearbetas i temperaturer ned till -10 °C. Materialet är 100 % återvinningsbart och både lätt och lättarbetat. Det gör det möjligt för takläggare att arbeta året runt.

Färgbeläggningen GreenCoat finns i många färger och passar för tak, hängrännor, fasader och för profilsystem.

Skriven av Malena Beijer Mörck

Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

ActiveLights Hybrid belysningsstolpar med rörelsekänsliga solceller

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.