Nyheter

SSAB lanserar GreenCoat globalt

SSAB GreenCoat
GreenCoat som är SSAB:s varumärke för vädertåliga, hållbara och miljövänliga färgbelagda stålprodukter. Nu lanseras de för den globala byggindustrin.

GreenCoat baseras på förnyelsebara oljor från växtriket i stället för traditionell fossil olja, vilket ger en mindre miljöpåverkan än liknande produkter. Den kromatfria beläggningen GreenCoat är speciellt utvecklad för att tåla det tuffa nordiska klimatet, och uppfyller också nuvarande och kommande skärpta europeiska lagkrav (REACH).

Företaget har testat produkterna och panelerna har stått emot hårt klimat och tuffa väderförhållanden året runt. De är också testade för UV-strålning, och färgen bleks inte.

GreenCoat PLX kan bearbetas i temperaturer ned till -10 °C. Materialet är 100 % återvinningsbart och både lätt och lättarbetat. Det gör det möjligt för takläggare att arbeta året runt.

Färgbeläggningen GreenCoat finns i många färger och passar för tak, hängrännor, fasader och för profilsystem.

Skriven av Malena Beijer Mörck

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.