Nyheter

SSAB lanserar GreenCoat globalt

SSAB GreenCoat
GreenCoat som är SSAB:s varumärke för vädertåliga, hållbara och miljövänliga färgbelagda stålprodukter. Nu lanseras de för den globala byggindustrin.

GreenCoat baseras på förnyelsebara oljor från växtriket i stället för traditionell fossil olja, vilket ger en mindre miljöpåverkan än liknande produkter. Den kromatfria beläggningen GreenCoat är speciellt utvecklad för att tåla det tuffa nordiska klimatet, och uppfyller också nuvarande och kommande skärpta europeiska lagkrav (REACH).

Företaget har testat produkterna och panelerna har stått emot hårt klimat och tuffa väderförhållanden året runt. De är också testade för UV-strålning, och färgen bleks inte.

GreenCoat PLX kan bearbetas i temperaturer ned till -10 °C. Materialet är 100 % återvinningsbart och både lätt och lättarbetat. Det gör det möjligt för takläggare att arbeta året runt.

Färgbeläggningen GreenCoat finns i många färger och passar för tak, hängrännor, fasader och för profilsystem.

Skriven av Malena Beijer Mörck

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.