Nyheter

SSAB lanserar GreenCoat globalt

SSAB GreenCoat
GreenCoat som är SSAB:s varumärke för vädertåliga, hållbara och miljövänliga färgbelagda stålprodukter. Nu lanseras de för den globala byggindustrin.

GreenCoat baseras på förnyelsebara oljor från växtriket i stället för traditionell fossil olja, vilket ger en mindre miljöpåverkan än liknande produkter. Den kromatfria beläggningen GreenCoat är speciellt utvecklad för att tåla det tuffa nordiska klimatet, och uppfyller också nuvarande och kommande skärpta europeiska lagkrav (REACH).

Företaget har testat produkterna och panelerna har stått emot hårt klimat och tuffa väderförhållanden året runt. De är också testade för UV-strålning, och färgen bleks inte.

GreenCoat PLX kan bearbetas i temperaturer ned till -10 °C. Materialet är 100 % återvinningsbart och både lätt och lättarbetat. Det gör det möjligt för takläggare att arbeta året runt.

Färgbeläggningen GreenCoat finns i många färger och passar för tak, hängrännor, fasader och för profilsystem.

Skriven av Malena Beijer Mörck

Nyheter

Beröringsfri blandare i svart

Mora MMIX Tronic är en ny beröringsfri blandare i svart kulör som, förutom att vara hygienisk och bekväm, även minskar vatten- och energiförbrukningen. Blandarens svarta utförande ger den en exklusiv design som gör att den passar lika bra i offentliga miljöer såsom i det lyxigare badrummet hemma.

Nya väggelement med halm

Nya väggelement med halm

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.