• Nyheter
  • Sprutspackel tar upp stora ojämnheter

Nyheter

Sprutspackel tar upp stora ojämnheter

Sprutspackel tar upp stora ojämnheter
Med ett nytt högfyllande sprutspackel ska väggen bli målningsfärdig redan efter en sprutning och slipning.

      
 

Breplasta XF är ett lättspackel för sprutning som har stor fyllförmåga. Samtidigt ska det ge en tillräckligt bra yta att måla på utan ytterligare spackling.

  

Ojämna väggar behöver i de flesta fall spacklas två gånger. Först med ett spackel som fyller och sedan med ett annat som ska ge en fin yta. Men med Beckers nya sprutspackel Breplasta XF ska man få en slät, målningsbar yta redan efter en sprutning och slipning.

Extra stor fyllförmåga

Anledningen är att det nya lättspacklet har en fyllförmåga som är mer än fem millimeter. Enligt företaget gör den stora fyllförmågan att spacklet passar bra vid renoveringar av stora ytor där underlaget är dåligt och stora nivåskillnader ska spacklas ut.

Låg vikt skonar ryggen

Produkten har även låg vikt som ska ge ergonomiska fördelargör vid hanteringen. Spacklet levereras i 15-literssäckar som väger cirka 16–18 kilo.

 

 

Nyheter

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Snyggt brandskydd

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.