• Nyheter
  • Sprutspackel tar upp stora ojämnheter

Nyheter

Sprutspackel tar upp stora ojämnheter

Sprutspackel tar upp stora ojämnheter
Med ett nytt högfyllande sprutspackel ska väggen bli målningsfärdig redan efter en sprutning och slipning.

      
 

Breplasta XF är ett lättspackel för sprutning som har stor fyllförmåga. Samtidigt ska det ge en tillräckligt bra yta att måla på utan ytterligare spackling.

  

Ojämna väggar behöver i de flesta fall spacklas två gånger. Först med ett spackel som fyller och sedan med ett annat som ska ge en fin yta. Men med Beckers nya sprutspackel Breplasta XF ska man få en slät, målningsbar yta redan efter en sprutning och slipning.

Extra stor fyllförmåga

Anledningen är att det nya lättspacklet har en fyllförmåga som är mer än fem millimeter. Enligt företaget gör den stora fyllförmågan att spacklet passar bra vid renoveringar av stora ytor där underlaget är dåligt och stora nivåskillnader ska spacklas ut.

Låg vikt skonar ryggen

Produkten har även låg vikt som ska ge ergonomiska fördelargör vid hanteringen. Spacklet levereras i 15-literssäckar som väger cirka 16–18 kilo.

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.