• Nyheter
  • Sprutspackel tar upp stora ojämnheter

Nyheter

Sprutspackel tar upp stora ojämnheter

Sprutspackel tar upp stora ojämnheter
Med ett nytt högfyllande sprutspackel ska väggen bli målningsfärdig redan efter en sprutning och slipning.

      
 

Breplasta XF är ett lättspackel för sprutning som har stor fyllförmåga. Samtidigt ska det ge en tillräckligt bra yta att måla på utan ytterligare spackling.

  

Ojämna väggar behöver i de flesta fall spacklas två gånger. Först med ett spackel som fyller och sedan med ett annat som ska ge en fin yta. Men med Beckers nya sprutspackel Breplasta XF ska man få en slät, målningsbar yta redan efter en sprutning och slipning.

Extra stor fyllförmåga

Anledningen är att det nya lättspacklet har en fyllförmåga som är mer än fem millimeter. Enligt företaget gör den stora fyllförmågan att spacklet passar bra vid renoveringar av stora ytor där underlaget är dåligt och stora nivåskillnader ska spacklas ut.

Låg vikt skonar ryggen

Produkten har även låg vikt som ska ge ergonomiska fördelargör vid hanteringen. Spacklet levereras i 15-literssäckar som väger cirka 16–18 kilo.

 

 

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.