• Nyheter
  • Sprutbart tätskikt för våtutrymmen

Nyheter

Sprutbart tätskikt för våtutrymmen

Sprutbart tätskikt för våtutrymmen
Bostik lanserar Sprayable Membrane, ett sprutbart tätskikt som ska kunna förkorta arbetstiden väsentligt.

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enligt leverantören Bostik kan det sprutbara tätskiktet, Sprayable Membrane, ge upp till 75 procent kortare arbetstid jämfört med rollning. Vid större objekt kan en sprutmaskin med 30 meter slang spruta hela våningsplan åt gången.
Applicering med sprutmaskin ska även ge minimalt spill, bra precision och god täckning, uppger leverantören.

Ingår i godkänt system

Produkten är avsedd för fukt- och vattentätning av vägg- och golvytor i våtutrymmen i kombination med Bostik Fuktspärr 6030 eller 2000K. Enligt Bostik kan produkten användas på alla typer av underlag som är lämpliga att bekläs med keramiskt material. Produkten ingår i Bostiks tätskiktssystem, som är godkända av GVK och BKR.

 

 

 

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.