Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Sprutbart tätskikt för våtutrymmen

Nyheter

Sprutbart tätskikt för våtutrymmen

Sprutbart tätskikt för våtutrymmen
Bostik lanserar Sprayable Membrane, ett sprutbart tätskikt som ska kunna förkorta arbetstiden väsentligt.

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enligt leverantören Bostik kan det sprutbara tätskiktet, Sprayable Membrane, ge upp till 75 procent kortare arbetstid jämfört med rollning. Vid större objekt kan en sprutmaskin med 30 meter slang spruta hela våningsplan åt gången.
Applicering med sprutmaskin ska även ge minimalt spill, bra precision och god täckning, uppger leverantören.

Ingår i godkänt system

Produkten är avsedd för fukt- och vattentätning av vägg- och golvytor i våtutrymmen i kombination med Bostik Fuktspärr 6030 eller 2000K. Enligt Bostik kan produkten användas på alla typer av underlag som är lämpliga att bekläs med keramiskt material. Produkten ingår i Bostiks tätskiktssystem, som är godkända av GVK och BKR.

 

 

 

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.