• Nyheter
  • Sprutbart tätskikt för våtutrymmen

Nyheter

Sprutbart tätskikt för våtutrymmen

Sprutbart tätskikt för våtutrymmen
Bostik lanserar Sprayable Membrane, ett sprutbart tätskikt som ska kunna förkorta arbetstiden väsentligt.

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enligt leverantören Bostik kan det sprutbara tätskiktet, Sprayable Membrane, ge upp till 75 procent kortare arbetstid jämfört med rollning. Vid större objekt kan en sprutmaskin med 30 meter slang spruta hela våningsplan åt gången.
Applicering med sprutmaskin ska även ge minimalt spill, bra precision och god täckning, uppger leverantören.

Ingår i godkänt system

Produkten är avsedd för fukt- och vattentätning av vägg- och golvytor i våtutrymmen i kombination med Bostik Fuktspärr 6030 eller 2000K. Enligt Bostik kan produkten användas på alla typer av underlag som är lämpliga att bekläs med keramiskt material. Produkten ingår i Bostiks tätskiktssystem, som är godkända av GVK och BKR.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.