• Nyheter
  • Sprutbart tätskikt för våtutrymmen

Nyheter

Sprutbart tätskikt för våtutrymmen

Sprutbart tätskikt för våtutrymmen
2010-04-29
Bostik lanserar Sprayable Membrane, ett sprutbart tätskikt som ska kunna förkorta arbetstiden väsentligt.

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enligt leverantören Bostik kan det sprutbara tätskiktet, Sprayable Membrane, ge upp till 75 procent kortare arbetstid jämfört med rollning. Vid större objekt kan en sprutmaskin med 30 meter slang spruta hela våningsplan åt gången.
Applicering med sprutmaskin ska även ge minimalt spill, bra precision och god täckning, uppger leverantören.

Ingår i godkänt system

Produkten är avsedd för fukt- och vattentätning av vägg- och golvytor i våtutrymmen i kombination med Bostik Fuktspärr 6030 eller 2000K. Enligt Bostik kan produkten användas på alla typer av underlag som är lämpliga att bekläs med keramiskt material. Produkten ingår i Bostiks tätskiktssystem, som är godkända av GVK och BKR.

 

 

 

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!