• Nyheter
  • Spolsäker LED-downlight för badrum

Nyheter

Spolsäker LED-downlight för badrum

Spolsäker LED-downlight för badrum
Från Ljusgruppen kommer en spol- och dammsäker LED-downlight med litet inbyggnadsdjup.

     
 Spolsäker konstruktion och lågt inbyggnadsdjup ska göra Ljusgruppens nya dioddownlight DL 100 LED lämplig för montering i badrum.

Armaturen DL 100 LED har inbyggnadsdjupet 55 millimeter och kapslingsklass IP65. Det innebär en lågbyggd armatur som är spolsäker och dammtät både ovanifrån och underifrån. Därför ska den vara lämplig att montera som downlight i badrum och andra våtutrymmen. Det blir även långt mellan bytena av ljuskällor eftersom dioderna har en livslängd på cirka 50 000 timmar.

Välj spridning och färgtemperatur

Armaturen bestyckas med 10 watt LED som finns med 9 eller 28 graders spridningsvinkel. Båda varianterna kan väljas med varmvitt eller kallvitt ljus, med färgtemperaturen 3 000 respektive 6 500 grader Kelvin.
Håltagning ska göras med diametern 83 millimeter. Armaturen förses med täckring i vitt, svart eller silver med diametern 96 millimeter. Alternativt i rostfritt utförande med diametern 125 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

ActiveLights Hybrid belysningsstolpar med rörelsekänsliga solceller

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.