• Nyheter
  • Spolsäker LED-downlight för badrum

Nyheter

Spolsäker LED-downlight för badrum

Spolsäker LED-downlight för badrum
Från Ljusgruppen kommer en spol- och dammsäker LED-downlight med litet inbyggnadsdjup.

     
 Spolsäker konstruktion och lågt inbyggnadsdjup ska göra Ljusgruppens nya dioddownlight DL 100 LED lämplig för montering i badrum.

Armaturen DL 100 LED har inbyggnadsdjupet 55 millimeter och kapslingsklass IP65. Det innebär en lågbyggd armatur som är spolsäker och dammtät både ovanifrån och underifrån. Därför ska den vara lämplig att montera som downlight i badrum och andra våtutrymmen. Det blir även långt mellan bytena av ljuskällor eftersom dioderna har en livslängd på cirka 50 000 timmar.

Välj spridning och färgtemperatur

Armaturen bestyckas med 10 watt LED som finns med 9 eller 28 graders spridningsvinkel. Båda varianterna kan väljas med varmvitt eller kallvitt ljus, med färgtemperaturen 3 000 respektive 6 500 grader Kelvin.
Håltagning ska göras med diametern 83 millimeter. Armaturen förses med täckring i vitt, svart eller silver med diametern 96 millimeter. Alternativt i rostfritt utförande med diametern 125 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.