• Nyheter
  • Spolsäker LED-downlight för badrum

Nyheter

Spolsäker LED-downlight för badrum

Spolsäker LED-downlight för badrum
Från Ljusgruppen kommer en spol- och dammsäker LED-downlight med litet inbyggnadsdjup.

     
 Spolsäker konstruktion och lågt inbyggnadsdjup ska göra Ljusgruppens nya dioddownlight DL 100 LED lämplig för montering i badrum.

Armaturen DL 100 LED har inbyggnadsdjupet 55 millimeter och kapslingsklass IP65. Det innebär en lågbyggd armatur som är spolsäker och dammtät både ovanifrån och underifrån. Därför ska den vara lämplig att montera som downlight i badrum och andra våtutrymmen. Det blir även långt mellan bytena av ljuskällor eftersom dioderna har en livslängd på cirka 50 000 timmar.

Välj spridning och färgtemperatur

Armaturen bestyckas med 10 watt LED som finns med 9 eller 28 graders spridningsvinkel. Båda varianterna kan väljas med varmvitt eller kallvitt ljus, med färgtemperaturen 3 000 respektive 6 500 grader Kelvin.
Håltagning ska göras med diametern 83 millimeter. Armaturen förses med täckring i vitt, svart eller silver med diametern 96 millimeter. Alternativt i rostfritt utförande med diametern 125 millimeter.

 

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.