• Nyheter
  • Splittrat lokalbyggande under första halvåret

Nyheter

Splittrat lokalbyggande under första halvåret

INGEN BILD
Industrifaktas månadsbevakning Marknadssignaler & prognoser redovisar en splittrad utveckling av lokalbyggandet under första halvåret.

Under de första sex månaderna i år påbörjades ny- och ombyggnad av privata och offentliga lokaler till ett värde av drygt 37 miljarder kronor. Knappt 65 procent av denna volym avsåg offentliga projekt. Kontor och detaljhandel svarade för cirka 25 procent och industrins byggande för resterande dryga 10 procent.

Offentliga byggandet kan öka

Industrin svarade för den mest negativa utvecklingen med en minskning i årstakt med närmare 70 procent. Takten i byggandet av kontor och handel visar en minskning i årstakt med cirka 20 procent. Det offentliga byggandet ser däremot ut att kunna öka med närmare 25 procent i år baserat på årstakten för första halvårets investeringar i förhållande till helåret 2008.


Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.