Nyheter

Spikskydd räddar röret i väggen

Spikskydd räddar röret i väggen
Ett nyutvecklat spikskydd från Lesjöfors Industrier ska förhindra att rör i väggar blir punkterade av spikar och skruvar.

     
 

Från Lesjöfors Industrifjädrar kommer ett tunt skydd av härdat stål som ska förhindra att spikar skadar eller punkterar rörledningar i väggar.
  

 

 

 

 

Lesjöfors Industrier AB har tillsammans med den norske snickaren Geir Magnar Skjold utvecklat ett spikskydd för rör. Skyddet är avsett att monteras över rör på särskilt utsatta ställen i regelväggar. Det kan vara såväl gasledningar som el- och vattenledningar som riskerar att skadas. Skyddet är av härdat stål och bara en millimeter tjockt. Men det uppges kunna hindra upp till 100 millimeterspikar från en spikpistol.

Utveckling med branschsamarbete

För att säkerställa hög kvalitet och användarvänlighet uppges skyddet ha utvecklats i nära samarbete med branschen. Bland annat har leverantören Uponor deltagit i utvecklingen, och har nu även tagit upp produkten i sitt sortiment.

 

 

 

Nyheter

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.