Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Spikskydd räddar röret i väggen

Spikskydd räddar röret i väggen
Ett nyutvecklat spikskydd från Lesjöfors Industrier ska förhindra att rör i väggar blir punkterade av spikar och skruvar.

     
 

Från Lesjöfors Industrifjädrar kommer ett tunt skydd av härdat stål som ska förhindra att spikar skadar eller punkterar rörledningar i väggar.
  

 

 

 

 

Lesjöfors Industrier AB har tillsammans med den norske snickaren Geir Magnar Skjold utvecklat ett spikskydd för rör. Skyddet är avsett att monteras över rör på särskilt utsatta ställen i regelväggar. Det kan vara såväl gasledningar som el- och vattenledningar som riskerar att skadas. Skyddet är av härdat stål och bara en millimeter tjockt. Men det uppges kunna hindra upp till 100 millimeterspikar från en spikpistol.

Utveckling med branschsamarbete

För att säkerställa hög kvalitet och användarvänlighet uppges skyddet ha utvecklats i nära samarbete med branschen. Bland annat har leverantören Uponor deltagit i utvecklingen, och har nu även tagit upp produkten i sitt sortiment.

 

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.