Vi genomför en uppdatering av Byggkatalogen där vi integrerar företag från den tidigare fristående tjänsten Företagssök. Vi hoppas att arbetet ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Spikpistol med säkerhetsnos

Spikpistol med säkerhetsnos
Hilti lanserar ett nytt verktyg för trä-mot-trä-spikning av allt från takstolar och regelverk till läkt, panel och staket.

      
 

Spikpistol med säkerhetsnos

Spikpistolen GX 90 har hög prestanda, säkerhetsnos och service som innebär fria reparationer och rengöring upp till tre år, utan kostnad.

 

Spikpistoler används flitigt och får utstå mycket slitage på arbetsplatserna. Därför var det viktigt för Hilti att ta fram ett verktyg som är så robust som möjligt. Det möjliggjorde också Hiltis serviceerbjudande.

Och för ett område där det händer nära hundra olyckor om året, bara i Sverige, har säkerheten varit extra prioriterad då vi utvecklade vår nya spikpistol, GX90, säger produktschef Goran Hebib. Verktyget har en säkerhetsnos som förhindrar oavsiktlig avfyrning.

 

GX90 drivs, precis som likande verktyg på marknaden, av gas och ett batteri. Batteriet är ett Li-Ion batteri, det enda på marknaden för den här typen av verktyg. Detta innebär bättre prestanda, upp till 6000 spik per laddning, kortare laddningstid och en lägre vikt. Gasbehållaren håller för minst 1000 infästningar och fungerar i temperaturer ner till -10°C.

 

 

Sortimentet av spik är omfattande och består av elförzinkade, varmförzinkade och rostfria spik i längderna 50-90mm. Så det finns spik för alla miljöklasser och de flesta användningsområden.

Alla spiken har CE-godkännande. 

Bandningen på spiken är 34° rakbandad, vilket är marknadsstandard för stomspikpistoler.
Hela systemet med verktyg, spik och gas är kompatibla med andra spikpistoler, vilket alltså gör det till ett öppet system.

Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

2020-11-19
Tegel

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Belysning för Welands bänk Bonum

LED-belysning för bänken Bonum

Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.