Nyheter

Spikpistol med säkerhetsnos

Spikpistol med säkerhetsnos
Hilti lanserar ett nytt verktyg för trä-mot-trä-spikning av allt från takstolar och regelverk till läkt, panel och staket.

      
 

Spikpistol med säkerhetsnos

Spikpistolen GX 90 har hög prestanda, säkerhetsnos och service som innebär fria reparationer och rengöring upp till tre år, utan kostnad.

 

Spikpistoler används flitigt och får utstå mycket slitage på arbetsplatserna. Därför var det viktigt för Hilti att ta fram ett verktyg som är så robust som möjligt. Det möjliggjorde också Hiltis serviceerbjudande.

Och för ett område där det händer nära hundra olyckor om året, bara i Sverige, har säkerheten varit extra prioriterad då vi utvecklade vår nya spikpistol, GX90, säger produktschef Goran Hebib. Verktyget har en säkerhetsnos som förhindrar oavsiktlig avfyrning.

 

GX90 drivs, precis som likande verktyg på marknaden, av gas och ett batteri. Batteriet är ett Li-Ion batteri, det enda på marknaden för den här typen av verktyg. Detta innebär bättre prestanda, upp till 6000 spik per laddning, kortare laddningstid och en lägre vikt. Gasbehållaren håller för minst 1000 infästningar och fungerar i temperaturer ner till -10°C.

 

 

Sortimentet av spik är omfattande och består av elförzinkade, varmförzinkade och rostfria spik i längderna 50-90mm. Så det finns spik för alla miljöklasser och de flesta användningsområden.

Alla spiken har CE-godkännande. 

Bandningen på spiken är 34° rakbandad, vilket är marknadsstandard för stomspikpistoler.
Hela systemet med verktyg, spik och gas är kompatibla med andra spikpistoler, vilket alltså gör det till ett öppet system.

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.