Nyheter

Spikpistol med säkerhetsnos

Spikpistol med säkerhetsnos
Hilti lanserar ett nytt verktyg för trä-mot-trä-spikning av allt från takstolar och regelverk till läkt, panel och staket.

      
 

Spikpistol med säkerhetsnos

Spikpistolen GX 90 har hög prestanda, säkerhetsnos och service som innebär fria reparationer och rengöring upp till tre år, utan kostnad.

 

Spikpistoler används flitigt och får utstå mycket slitage på arbetsplatserna. Därför var det viktigt för Hilti att ta fram ett verktyg som är så robust som möjligt. Det möjliggjorde också Hiltis serviceerbjudande.

Och för ett område där det händer nära hundra olyckor om året, bara i Sverige, har säkerheten varit extra prioriterad då vi utvecklade vår nya spikpistol, GX90, säger produktschef Goran Hebib. Verktyget har en säkerhetsnos som förhindrar oavsiktlig avfyrning.

 

GX90 drivs, precis som likande verktyg på marknaden, av gas och ett batteri. Batteriet är ett Li-Ion batteri, det enda på marknaden för den här typen av verktyg. Detta innebär bättre prestanda, upp till 6000 spik per laddning, kortare laddningstid och en lägre vikt. Gasbehållaren håller för minst 1000 infästningar och fungerar i temperaturer ner till -10°C.

 

 

Sortimentet av spik är omfattande och består av elförzinkade, varmförzinkade och rostfria spik i längderna 50-90mm. Så det finns spik för alla miljöklasser och de flesta användningsområden.

Alla spiken har CE-godkännande. 

Bandningen på spiken är 34° rakbandad, vilket är marknadsstandard för stomspikpistoler.
Hela systemet med verktyg, spik och gas är kompatibla med andra spikpistoler, vilket alltså gör det till ett öppet system.

Nyheter

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.