• Nyheter
  • Specialutformade linjeavvattningsgaller

Nyheter

Specialutformade linjeavvattningsgaller

Specialutformade linjeavvattningsgaller
2018-10-16
GHform erbjuder möjlighet att skapa egendesignade galler för linjeavvattningsrännor anpassade efter plats och projekt, både för offentliga platser, företag och privatpersoner. På Hem, Villa och Bostadrättsmässan 11-14 oktober visades både exempel ur företagets standardsortiment men även speciellt utformade galler framtagna för exempelvis Mora kommun.

GHform designar och tillverkar gatumöbler, linjeavvattning, ledstråk och beläggningsplattor för våra städer. I deras produktsortiment ingår linjeavvattning för avledning av regnvatten. Linjeavvattningen kan fås med galler av gjutjärn, rostfritt stål eller brons. Kanalerna är tillverkade av polymerbetong och gjutjärn.

Nu erbjuder företaget möjlighet att objektanpassa gallren till linjeavvattningen specifikt för aktuellt projekt och personlig smak. Mönstret kan exempelvis baseras på speciella förutsättningar kopplade till topologin, fauna, historia m m för platsen. En startkostnad tas för framtagning av gallret och därefter sker prissättning per löpmeter.

Gallrets format måste ha en längd på 500 mm och kan vara 140, 190, 240 eller 500 mm breda.  

Vidare kan marksten och markplattor tillverkas av gjutjärn med samma mönster och format som gallret.

Tidigare har företaget tagit fram ett galler för Vadstena kommun utifrån stadens gamla tradition av knypplad spets som har baserats på ett mönster kallat Blåsippan. Dessa galler göts 2017 vid företagets järngjuteri beläget i Borup, Køge Kommun i Danmark. Även ett specialutformat galler med Kurbits-mönster för Mora har tagits fram.

I företagets produktsortiment ingår även ett flertal standardgaller med traditionell utformning samt olika vackra mönster såsom exempelvis nya Orbit och Jugend. 

Skriven av Anna Göth

Originalmönstret till Vadstenas galler
Originalmönstret till Vadstenas galler
Specialutformat galler för Mora
Specialutformat galler för Mora
Orbit galler ingår i standardsortimentet
Orbit galler ingår i standardsortimentet
Specialutformat galler för Mora
Specialutformat galler för Mora

Nyheter

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.