Nyheter

Specialdesignad villahiss

Enkelt att installera hiss hemma
Aritco HomeLift är en hiss som är unikt designad för hemmamiljö. Det behöver inte byggas ett separat schakt, hisskorg eller motorrum för att installera den. Hissen finns i flera olika färger och glastyper, och det går även att anpassa belysningen efter behov.

Skandinavien är berömt för sin klassiska design. Det arvet har Aritco försökt bevara och utveckla genom Aritco HomeLift. Man har samarbetat med några av Skandinaviens mest framstående formgivare för att göra sin villahiss speciell. Inredningsdesignern Alexander Lervik har också spelat en stor roll under designprocessen. Hans vision är att skapa produkter som ger betraktaren nya upplevelser. 

Aritco HomeLift är världens första uppkopplade villahiss. Via appen SmartLift kan du styra belysningen i hissen. Du kan även göra ett individuellt schema, t ex att hissen ska tändas varje morgon kl. 07.00. Dessutom meddelar appen dig när hissen behöver service eller repareras. Hissen drivs på batterier om det blir strömavbrott. På så sätt kan man alltid sänka hissen till närmaste våning och komma ut. Hissen är utrustad med en funktion som förhindrar batterierna från att laddas ur när strömmen i huset är av. 

Hissen har ett testat skruv- och mutterdrivsystem. Det är utvecklat och anpassat till kraven för hemmiljöer och gör att hissen rör sig tyst och smidigt med ett mjukt start- och stopp. Hastigheten är 0,15 m/s. Den är även utrustad med Aritco SmartSafety-system som med smarta dörrar som känner om något är i vägen och då automatiskt öppnas igen. Det går också att låsa hissen för att exempelvis hindra att barn använder den.

Hissens höjd kan vara upp till 15 meter, och klarar 2–6 våningar. Den i fem olika storlekar, och de tre minsta storlekarna passar perfekt om man har begränsat utrymme. Till skillnad från vad många människor tror kräver en hiss hemma inte mer utrymme än en garderob.

Hissdörrar installeras i väggarna på varje våning. Dörrarna är dubbla och de består av två dörrblad med en central öppning. Dörrbladen är tillverkade av förstärkt och laminerat glas med målade profiler och vackra detaljer. Aritco HomeLift levereras alltid med självstödjande väggar. Väggarna syns i rummet utanför hissen och är konstruerade med ett system som gör det möjligt att blanda solida paneler och glaspaneler. Väggarna har inga synliga skruvar för att hissen ska smälta in i hemmet. 

Aritco HomeLift klarar Europas striktaste säkerhetskrav. Den uppfyller kraven för maskindirektivet 2006/42/EC genom att följa den harmoniserade standarden EN81-41. Villahissarna är även CE-märkta, vilket innebär att det är en säker produkt i enlighet med EU:s direktiv.

Läs mer om villahissar

Skriven av Malena Beijer

Enkelt att installera hiss hemma
Enkelt att installera hiss hemma
Enkelt att installera hiss hemma
Enkelt att installera hiss hemma

Nyheter

Skottsäker vägg som monteras med pistol

2022-10-06
Gipsskivor

Knauf Danogips lanserar sin nya patenterade produkt Nail It Safety Skottsäker – en skottsäker lättvägg med samma motståndskraftiga resultat som tegel, plåt och betong. Byggsystemet kan monteras både i befintliga och nya byggnader och lokaler.

Krympande gör-det-självmarknad

Affärskonsulterna Navets kommande konjunkturrapport uppvisar ett bakslag för den sk Gds-marknaden. Hushållens inköp av byggmaterial, alltså Gör-det-själv-marknaden, fick ett uppsving under pandemin, något som kan avläsas i bygghandelns omsättningsökning under förra året.

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Kantelement L-element FLEX i två delar

Kantelement i platta paket

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Betongfritt för väggar under mark

Betongfritt för väggar under mark

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.