Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Specialdesignad villahiss

Enkelt att installera hiss hemma
Aritco HomeLift är en hiss som är unikt designad för hemmamiljö. Det behöver inte byggas ett separat schakt, hisskorg eller motorrum för att installera den. Hissen finns i flera olika färger och glastyper, och det går även att anpassa belysningen efter behov.

Skandinavien är berömt för sin klassiska design. Det arvet har Aritco försökt bevara och utveckla genom Aritco HomeLift. Man har samarbetat med några av Skandinaviens mest framstående formgivare för att göra sin villahiss speciell. Inredningsdesignern Alexander Lervik har också spelat en stor roll under designprocessen. Hans vision är att skapa produkter som ger betraktaren nya upplevelser. 

Aritco HomeLift är världens första uppkopplade villahiss. Via appen SmartLift kan du styra belysningen i hissen. Du kan även göra ett individuellt schema, t ex att hissen ska tändas varje morgon kl. 07.00. Dessutom meddelar appen dig när hissen behöver service eller repareras. Hissen drivs på batterier om det blir strömavbrott. På så sätt kan man alltid sänka hissen till närmaste våning och komma ut. Hissen är utrustad med en funktion som förhindrar batterierna från att laddas ur när strömmen i huset är av. 

Hissen har ett testat skruv- och mutterdrivsystem. Det är utvecklat och anpassat till kraven för hemmiljöer och gör att hissen rör sig tyst och smidigt med ett mjukt start- och stopp. Hastigheten är 0,15 m/s. Den är även utrustad med Aritco SmartSafety-system som med smarta dörrar som känner om något är i vägen och då automatiskt öppnas igen. Det går också att låsa hissen för att exempelvis hindra att barn använder den.

Hissens höjd kan vara upp till 15 meter, och klarar 2–6 våningar. Den i fem olika storlekar, och de tre minsta storlekarna passar perfekt om man har begränsat utrymme. Till skillnad från vad många människor tror kräver en hiss hemma inte mer utrymme än en garderob.

Hissdörrar installeras i väggarna på varje våning. Dörrarna är dubbla och de består av två dörrblad med en central öppning. Dörrbladen är tillverkade av förstärkt och laminerat glas med målade profiler och vackra detaljer. Aritco HomeLift levereras alltid med självstödjande väggar. Väggarna syns i rummet utanför hissen och är konstruerade med ett system som gör det möjligt att blanda solida paneler och glaspaneler. Väggarna har inga synliga skruvar för att hissen ska smälta in i hemmet. 

Aritco HomeLift klarar Europas striktaste säkerhetskrav. Den uppfyller kraven för maskindirektivet 2006/42/EC genom att följa den harmoniserade standarden EN81-41. Villahissarna är även CE-märkta, vilket innebär att det är en säker produkt i enlighet med EU:s direktiv.

Läs mer om villahissar

Skriven av Malena Beijer

Enkelt att installera hiss hemma
Enkelt att installera hiss hemma
Enkelt att installera hiss hemma
Enkelt att installera hiss hemma

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.