Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Spara pengar genom effektivare förvaltningsprocess

Nyheter

Spara pengar genom effektivare förvaltningsprocess

Spara pengar genom effektivare förvaltningsprocess
Industrifakta har på uppdrag av Svensk Byggtjänst analyserat förvaltningsprocessen och vilka effektiviseringar som kan göras genom förbättrad kommunikation.

Baserat på 290 intervjuer med 11 olika aktörer, såsom fastighetsägare, byggherrar, byggentreprenörer och installatörer, har en besparingspotential kunnat uppskattas.

Totalt beräknar Industrifakta att 20 miljarder, av nära 130 miljarder i beräknade förvaltningskostnader, kan sparas genom effektivare kommunikation.

För flerbostadshus, privata och offentliga lokaler ser man en besparingspotential på drygt 15 procent och för anläggningar är motsvarande siffra 18 procent. Det innebär exempelvis en besparingspotential för förvaltning av flerbostadshus och privata lokaler på nära 9 respektive knappt 3 miljarder.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.