• Nyheter
  • Solfångare med objektanpassad färg och form

Nyheter

Solfångare med objektanpassad färg och form

Solfångare med objektanpassad färg och form
Örebroföretaget Aquasol AB erbjuder solfångare som kan anpassas utseendemässigt, både när det gäller färg och storlek.

 
 

Aquasols objektanpassade solpaneler i kvarteret Jöns Ols i Lund.

 

Att installera solfångare på hustak möter ibland motstånd av utseendeskäl. För att råda bot på detta erbjuder Aquasol solpaneler i färger som passar till husets eller takets färg, och som även kan beställas i önskad storlek.
– Standardfärgen på solpanelerna är svart. Men många har frågat efter paneler i annan färg och då har vi tagit fram några alternativ. Dessutom erbjuder vi solpaneler med de mått som kunden önskar. Kunderna är mycket intresserade av våra skräddarsydda lösningar, säger Susanne Andersson, vd på Aquasol.

Flera färgval
Förutom den svarta standardfärgen erbjuder företaget solpaneler i följande färger: ärggrön, mörkgrå, silvermetallic, tegelröd, faluröd och koppar.
Även täckplåtar och infästningar till solfångarna kan levereras i samma färg.
Solfångarna är provade av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP, och är P-märkta. Företaget lämnar 15 års trygghetsgaranti på produkterna.

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.