Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Solenergi under hela året

Solenergi under hela året
Euronoms nya solfångare Exosol LBC har vid oberoende tester visat sig ge rekordstort energiutbyte.

       
 

Euronoms nya solfångare, Exosol LBC, ger rekordstort energiutbyte. Solfångaren är också utrustad med hårnålstuber som ska behålla värmeväxlingsfunktionen under hela sin livstid.

Vid tester hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har den nya vakuumrörsolfångaren Exosol LBC nått ett årsutbyte av 829 kilowattimmar per kvadratmeter. Enligt Euronom är detta det största energiutbytet som förekommit för en solfångare i Sverige.


Ger värme även på vintern

Några av anledningarna till de höga värdena ska vara att solfångaren har vakuumisolering och 360 grader absorbationsyta. Detta gör att cirka 80 till 90 procent av den direkta och indirekta solstrålningen kan omvandlas till värme. Något som i sin tur innebär att solen till stor del ska kunna täcka värme- och tappvattenbehovet, även under höst, vinter och vår.

Integreras med värmesystem

Enligt företaget uppnås den bästa energieffekten om solfångaren integreras i husets ordinarie uppvärmningssystem. Men oavsett vilket system som är installerat kan energikostnaderna minskas. Solfångaren finns i tre storlekar för att fungera tillsammans med alla system oavsett behov.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.