Nyheter

Solenergi under hela året

Solenergi under hela året
Euronoms nya solfångare Exosol LBC har vid oberoende tester visat sig ge rekordstort energiutbyte.

       
 

Euronoms nya solfångare, Exosol LBC, ger rekordstort energiutbyte. Solfångaren är också utrustad med hårnålstuber som ska behålla värmeväxlingsfunktionen under hela sin livstid.

Vid tester hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har den nya vakuumrörsolfångaren Exosol LBC nått ett årsutbyte av 829 kilowattimmar per kvadratmeter. Enligt Euronom är detta det största energiutbytet som förekommit för en solfångare i Sverige.


Ger värme även på vintern

Några av anledningarna till de höga värdena ska vara att solfångaren har vakuumisolering och 360 grader absorbationsyta. Detta gör att cirka 80 till 90 procent av den direkta och indirekta solstrålningen kan omvandlas till värme. Något som i sin tur innebär att solen till stor del ska kunna täcka värme- och tappvattenbehovet, även under höst, vinter och vår.

Integreras med värmesystem

Enligt företaget uppnås den bästa energieffekten om solfångaren integreras i husets ordinarie uppvärmningssystem. Men oavsett vilket system som är installerat kan energikostnaderna minskas. Solfångaren finns i tre storlekar för att fungera tillsammans med alla system oavsett behov.

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!