• Nyheter
  • Solcellssystem för tak- och fasadbeklädnad

Nyheter

Solcellssystem för tak- och fasadbeklädnad

SunRoof solcellssystem för tak- och fasadbeklädnad
SunRoof har lanserat ett solcellssystem av tunna, integrerade glas/glas-moduler som kan ersätta traditionell tak- och fasadbeklädnad på villor, flerfamiljsbostäder, kommersiella byggnader, jordbruk, industrier m m.

SunRoof-panelerna utnyttjar hela takytan vilket ger ett skarvlöst utseende som samtidigt skyddar, isolerar och ventilerar huset samt maximerar produceringen av el.

Solpanelerna Almaden SEA C60 består av monocrystallin-paneler klädda med 2 mm termiskt härdat AR-glas på båda sidor med 60 solceller/panel. De 5 mm tunna panelerna har en effekt på 270-310 W. Vid en effekt på 305 W utvinns 18,8 % av solen. 

En inverter konverterar DC till AC till den egna strömförsörjningen och vidarebefordrar överskott vidare ut på elnätet för senare användning eller försäljning som grön el.
SunRoofs IOT-system samlar data om förbrukning och produktion och som sedan visas i en app.

Enligt företaget är taket miljövänligt med mycket låga koldioxidutsläpp och har en helt biologiskt nedbrytbar konstruktion.


Skriven av Helena Bengtsson.

SunRoof solcellssystem
SunRoof solcellssystem
SunRoof solcellsfasader och solcellstak
SunRoof solcellsfasader och solcellstak
SunRoof solcellstak på väderskydd/laddstationer
SunRoof solcellstak på väderskydd/laddstationer

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.