• Nyheter
  • Solcellspanel anpassad till takpannor

Nyheter

Solcellspanel anpassad till takpannor

Solcellspanel anpassad till takpannor
SunWave är en tunnfilm som monteras på Benders tvåkupiga takpanna Palema

Byggkatalogen har tidigare skrivit om olika solcellslösningar och integrerade solcellstakpannor. Benders lösning är en tunnfilm som monteras på den tvåkupiga takpannan Palema. SunWave är en monokristallin solcell och har en matt svart nyans. Den är lättformlig och applicerbar på materialet den fästs på. Tekniken gör den också tålig och att den klarar skuggning och molniga dagar bättre. Monteringen är enkel med clips och kräver ingen åverkan på undertaket. Filmen placeras ovanpå takpannan Palema. Varje panel motsvarar fem takpannor och seriekopplas enkelt.

Nominell effekt, Pm (±2,5W) 55 Wp
Effekt per m2, ca 110 Wp
Spänning vid max effekt, Vm 9,2 V
Ström vid max effekt, Im 5,9 A
Spänning, öppen krets, Voc 11,9 V
Vikt ca 1,9 kg/st
Bredd 1530 mm
Byggbredd 1500 mm
Längd 515 mm
Bygglängd 335-375 mm
Tjocklek ca 1,5 mm
Taklutning min 18º

Skriven av Harald Holm

SunWave monterad på Palema
SunWave monterad på Palema
Matt svart nyans
Matt svart nyans

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.