• Nyheter
  • Solcellspanel anpassad till takpannor

Nyheter

Solcellspanel anpassad till takpannor

Solcellspanel anpassad till takpannor
SunWave är en tunnfilm som monteras på Benders tvåkupiga takpanna Palema

Byggkatalogen har tidigare skrivit om olika solcellslösningar och integrerade solcellstakpannor. Benders lösning är en tunnfilm som monteras på den tvåkupiga takpannan Palema. SunWave är en monokristallin solcell och har en matt svart nyans. Den är lättformlig och applicerbar på materialet den fästs på. Tekniken gör den också tålig och att den klarar skuggning och molniga dagar bättre. Monteringen är enkel med clips och kräver ingen åverkan på undertaket. Filmen placeras ovanpå takpannan Palema. Varje panel motsvarar fem takpannor och seriekopplas enkelt.

Nominell effekt, Pm (±2,5W) 55 Wp
Effekt per m2, ca 110 Wp
Spänning vid max effekt, Vm 9,2 V
Ström vid max effekt, Im 5,9 A
Spänning, öppen krets, Voc 11,9 V
Vikt ca 1,9 kg/st
Bredd 1530 mm
Byggbredd 1500 mm
Längd 515 mm
Bygglängd 335-375 mm
Tjocklek ca 1,5 mm
Taklutning min 18º

Skriven av Harald Holm

SunWave monterad på Palema
SunWave monterad på Palema
Matt svart nyans
Matt svart nyans

Nyheter

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Världens mest spridda byggblock förnyas

2019-11-08
Byggmaterial

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Ny serie monteringslim

2019-11-04
Lim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.