Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Nyheter

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen
2022-11-15
Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Rescue Life 247 - Rädda liv 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan - har ett sortiment livräddningsprodukter framtagna för att just rädda liv i vattennära miljöer.

MarinaLightunit är en solcellsdriven LED-lampa som monteras horisontellt på brygg- eller kajkanten ovanför räddningsstegen för att markera, lysa upp och visa vägen för nödställda personer i vattnet. Lampan syns även från land för att underlätta navigering för räddningspersonal. För att ytterligare förtydliga stegens placering kan olika reflexer ur Rescue Life 247-sortimentet monteras i ljusskenet.

Solcellslampan MarinaLightunit laddas upp till full kapacitet på 1-2 timmar i direkt solljus men lyser även utan solljus i drygt 5 nätter med ett fulladdat batteri. 

Den har kapslingsklass IP68 och klarar en belastning på upp till 20 ton.

Mått BxDxT: 175 x 138 x 14 mm
Batterier: LiFePO4 / 1000mAh / 3,2v
Ljuskälla: Dip LED, 7000-9000 K

Rescue Life 247 solcellslampa MarinaLightunit
Rescue Life 247 solcellslampa MarinaLightunit
Rescue Life 247 MarinaLightunit lyser i mörkret
Rescue Life 247 MarinaLightunit lyser i mörkret
Rescue Life 247 MarinaLightunit i kombination med reflexer
Rescue Life 247 MarinaLightunit i kombination med reflexer
Reflexer förtydligar stegens placering
Reflexer förtydligar stegens placering

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.