• Nyheter
  • Sockellist med ljuddämpande effekt

Nyheter

Sockellist med ljuddämpande effekt

Sockellist med ljuddämpande effekt
Metal Line 90 Tyst är en ny och innovativ sockellist som utöver skydd och dekoration även bidrar till akustiken i rummet.

Olive Sverige AB är ett företag som vinner marknadsandelar i Sverige. Man samarbetar med ledande listtillverkare i Europa och kan därigenom erbjuda den svenska marknaden ett stort sortiment av profillister. Den nya sockellisten Metal Line 90 Tyst absorberar ljud som färdas längs golvet. Genom detta så motverkar listen ytterligare spridning av ljudet. Listen är utrustad med en geléliknande bas som fångar upp ljud upp till 6 dB A. Den ljudabsorberande effekten har testats på Ferrara University i Italien.

Höjden på Metal Line 90 Tyst är 60 mm och modellen är i anodiserad aluminium. Den går även att få i andra mått och i rostfritt stål. Den går lika enkelt och snabbt att montera som en vanlig sockellist. Metal Line 90 Tyst passar bäst där ljudnivån vanligtvis är hög, såsom i offentliga miljöer.

Skriven av Harald Holm

.
.
.
.

Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

ActiveLights Hybrid belysningsstolpar med rörelsekänsliga solceller

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.