• Nyheter
  • Sockellist med ljuddämpande effekt

Nyheter

Sockellist med ljuddämpande effekt

Sockellist med ljuddämpande effekt
Metal Line 90 Tyst är en ny och innovativ sockellist som utöver skydd och dekoration även bidrar till akustiken i rummet.

Olive Sverige AB är ett företag som vinner marknadsandelar i Sverige. Man samarbetar med ledande listtillverkare i Europa och kan därigenom erbjuda den svenska marknaden ett stort sortiment av profillister. Den nya sockellisten Metal Line 90 Tyst absorberar ljud som färdas längs golvet. Genom detta så motverkar listen ytterligare spridning av ljudet. Listen är utrustad med en geléliknande bas som fångar upp ljud upp till 6 dB A. Den ljudabsorberande effekten har testats på Ferrara University i Italien.

Höjden på Metal Line 90 Tyst är 60 mm och modellen är i anodiserad aluminium. Den går även att få i andra mått och i rostfritt stål. Den går lika enkelt och snabbt att montera som en vanlig sockellist. Metal Line 90 Tyst passar bäst där ljudnivån vanligtvis är hög, såsom i offentliga miljöer.

Skriven av Harald Holm

.
.
.
.

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.