• Nyheter
  • Sockellist med ljuddämpande effekt

Nyheter

Sockellist med ljuddämpande effekt

Sockellist med ljuddämpande effekt
Metal Line 90 Tyst är en ny och innovativ sockellist som utöver skydd och dekoration även bidrar till akustiken i rummet.

Olive Sverige AB är ett företag som vinner marknadsandelar i Sverige. Man samarbetar med ledande listtillverkare i Europa och kan därigenom erbjuda den svenska marknaden ett stort sortiment av profillister. Den nya sockellisten Metal Line 90 Tyst absorberar ljud som färdas längs golvet. Genom detta så motverkar listen ytterligare spridning av ljudet. Listen är utrustad med en geléliknande bas som fångar upp ljud upp till 6 dB A. Den ljudabsorberande effekten har testats på Ferrara University i Italien.

Höjden på Metal Line 90 Tyst är 60 mm och modellen är i anodiserad aluminium. Den går även att få i andra mått och i rostfritt stål. Den går lika enkelt och snabbt att montera som en vanlig sockellist. Metal Line 90 Tyst passar bäst där ljudnivån vanligtvis är hög, såsom i offentliga miljöer.

Skriven av Harald Holm

.
.
.
.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.