Nyheter

Snabbtorkande lim för golvplattor

Snabbtorkande lim för golvplattor
Bostik lanserar ett snabbtorkande fixeringslim för PVC- och textilplattor. Det vattenburna limmet uppges vara anpassat för både sugande och täta underlag.

 
 

Bostik Fixtac är ett vattenburet fixeringslim för montering av PVC- och textilplattor. Limmet är snabbtorkande när beläggningsmaterialet applicerats.

  

Det vattenbaserade fixeringslimmet Fixtac uppges ha lång monteringstid, men är snabbtorkande då beläggningsmaterial applicerats. Limmet är anpassat för sugande och täta underlag och är avsett för montering av PVC- och textilplattor.

Fäster på flertalet underlag

Leverantören uppger att limmet fäster på de flesta underlag och det är enkelt att tvätta bort med vatten. Om golvbeläggningen senare ska bytas kan plattorna lossas från underlaget utan problem.
Limmet är EC1-godkänt.

 

 

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.