Nyheter

Snabbtorkande golvavjämningsmassa

weberfloor extra rapid DR är en snabbtorkande golvavjämningsmassa
Webers nya golvavjämningsmassa weberfloor extra rapid DR torkar så snabbt att om den läggs på morgonen så kan den beläggas med tätskikt, klinker eller flytande parkett redan efter lunch.

weberfloor extra rapid DR är en cementbaserad, dammreducerad, självtorkande, och pumpbar avjämningsmassa för nyproduktion och renovering på underlag som exempelvis betong, trä, gipsskiva och keramik samt flytande konstruktioner upp till 10 m² med höga krav på korta ställtider. Härdningstiden innan gångbelastning är endast 2-3 timmar.        

”Den snabba torktiden bidrar till en effektivare bygg- och renoveringsprocess t ex vid mindre arbeten där transportsträckorna är långa samt i prefab-projekt där det är viktigt med korta ställtider”, säger Göran Nyman, Produktchef Golvavjämning på Weber.

Avjämningsmassan är främst avsedd för läggning i tjocka skikt mellan 20-100 mm men kan läggas vid en minimitjocklek ned till 6 mm på lokala punkter. Den är lämplig för både elektrisk och vattenburen golvvärme samt för fallbyggnad. 

Den levereras som torrbruk och vattnet tillsätts på arbetsplatsen. 

weberfloor extra rapid DR är fuktskadestabil samt slagg- och kaseinfri.

Den är registrerad i Basta, rekommenderas enligt Byggvarubedömningen, BVB och är EPD-verifierad.


Skriven av Helena Bengtsson

Weber snabbtorkande golvavjämningsmassa weberfloor extra rapid DR för nyproduktion och renovering
Weber snabbtorkande golvavjämningsmassa weberfloor extra rapid DR för nyproduktion och renovering
Extra snabbhärdande golvavjämningsmassa - weberfloor extra rapid DR
Extra snabbhärdande golvavjämningsmassa - weberfloor extra rapid DR

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.