Nyheter

Snabbt skydd för kablar

Snabbt skydd för kablar
Nu lanseras ett kabelskyddsrör som monteras ihop av längsgående rörhalvor. På så vis kan skyddet monteras i efterhand.

         
 

Uponor lanserar kabelskyddsrör i form av rörhalvor. Skyddsrören kan därmed snäppas ihop kring befintliga kablar. 

  

Från Uponor kommer kabelskyddsrör som sätts ihop av rörhalvor. Röret snäpps på i efterhand vilket ska ge snabb installation utan kabelskarvar. Därmed kan man skydda även befintliga kablar i mark vid exempelvis vägövergångar.

Böja av korta rör

Halvröret är tillverkat av etenplast och finns i tre längder 400, 1 000 och 2 500 millimeter. De olika längderna kan kombineras. Det korta röret används vid böjar och det långa ska ge tidsbesparing när längre sträckor av kabel ska skyddas.

Gul markering

Rörhalvorna är gula för att ge tydlig markering av kraftkabel. Rören har diametern 110 millimeter.

 

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.