• Nyheter
  • Snabbmonterat stänkskydd för köket

Nyheter

Snabbmonterat stänkskydd för köket

Alloc Kitchen Wall
2010-02-10
Från Alloc kommer ett kakelmönstrat kompaktlaminat som ska fungera som stänkskydd på köksväggen.

Alloc Kitchen Wall är ett kakelmönstrat kompaktlaminat som är avsett som stänkskydd för köksväggar. Med plattor av Alloc Kitchen Wall ska det gå snabbt och enkelt att montera stänkskydd mellan kökets bänkskivor och väggskåp. De kakelmönstrade plattorna är tillverkade av kompakt högtryckslaminat, som kan monteras med sättlim direkt på väggen. Omedelbart efter att de limmats på plats kan de tas i bruk.

Tåliga mot väta och värme
Plattorna uppges klara både vattenstänk och höga temperaturer. För bruk i bostäder lämnar Alloc livstidsgaranti på färgäkthet, fläckmotstånd och vattenresistens.
Plattorna är tre millimeter tjocka och finns med längden 1 200 och höjden 600 mm. På beställning kan de även levereras med längden 2 400 mm.

 

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.