Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Nyheter

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör
Nordicold AB introducerar NC-kopplingen, som är ett sortiment av kopplingar som ska ge snabbare och enklare rörinstallationer.

       
 

NC-kopplingen kan monteras utan verktyg och ska ge snabbare installationer av kopparrör och PEX-rör.

 

 

 

 

 

 

 

 

NC-kopplingarna består av ett patenterat sortiment av kopplingar för hårda, halvhårda och mjuka kopparrör samt för PEX-rör och PB-rör med stödhylsa.
Kopplingarna kan användas i alla vattenburna system och ska vara ett alternativ till klämrings-, press- eller lödkopplingar. Enligt företaget blir tidsbesparingen jämfört med presskopplingar 45 procent, för klämringskopplingar 70 och för lödkopplingar 90 procent.

Ansluts utan verktyg
Anslutningen görs utan verktyg genom att röret skjuts in i kopplingen.
– Inne i kopplingen tätar en o-ring och en återfjädrande fästring av rostfritt stål håller fast röret, berättar Alexander Ling på Nordicold AB.
Därmed är installationen klar, utan heta arbeten eller tunga pressverktyg. Kopplingen ska även vara enkel att demontera och kan återanvändas.

Täcker flertalet dimensioner
Sortimentet omfattar de vanligaste typerna av rörkopplingar och finns för rör från 12 till 28 millimeter. Kopplingarna är tillverkade av avzinkningshärdig mässing.

 

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.