Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Nyheter

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör
Nordicold AB introducerar NC-kopplingen, som är ett sortiment av kopplingar som ska ge snabbare och enklare rörinstallationer.

       
 

NC-kopplingen kan monteras utan verktyg och ska ge snabbare installationer av kopparrör och PEX-rör.

 

 

 

 

 

 

 

 

NC-kopplingarna består av ett patenterat sortiment av kopplingar för hårda, halvhårda och mjuka kopparrör samt för PEX-rör och PB-rör med stödhylsa.
Kopplingarna kan användas i alla vattenburna system och ska vara ett alternativ till klämrings-, press- eller lödkopplingar. Enligt företaget blir tidsbesparingen jämfört med presskopplingar 45 procent, för klämringskopplingar 70 och för lödkopplingar 90 procent.

Ansluts utan verktyg
Anslutningen görs utan verktyg genom att röret skjuts in i kopplingen.
– Inne i kopplingen tätar en o-ring och en återfjädrande fästring av rostfritt stål håller fast röret, berättar Alexander Ling på Nordicold AB.
Därmed är installationen klar, utan heta arbeten eller tunga pressverktyg. Kopplingen ska även vara enkel att demontera och kan återanvändas.

Täcker flertalet dimensioner
Sortimentet omfattar de vanligaste typerna av rörkopplingar och finns för rör från 12 till 28 millimeter. Kopplingarna är tillverkade av avzinkningshärdig mässing.

 

 

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

2020-12-04
Takavvattning

Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.