• Nyheter
  • Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Nyheter

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör
Nordicold AB introducerar NC-kopplingen, som är ett sortiment av kopplingar som ska ge snabbare och enklare rörinstallationer.

       
 

NC-kopplingen kan monteras utan verktyg och ska ge snabbare installationer av kopparrör och PEX-rör.

 

 

 

 

 

 

 

 

NC-kopplingarna består av ett patenterat sortiment av kopplingar för hårda, halvhårda och mjuka kopparrör samt för PEX-rör och PB-rör med stödhylsa.
Kopplingarna kan användas i alla vattenburna system och ska vara ett alternativ till klämrings-, press- eller lödkopplingar. Enligt företaget blir tidsbesparingen jämfört med presskopplingar 45 procent, för klämringskopplingar 70 och för lödkopplingar 90 procent.

Ansluts utan verktyg
Anslutningen görs utan verktyg genom att röret skjuts in i kopplingen.
– Inne i kopplingen tätar en o-ring och en återfjädrande fästring av rostfritt stål håller fast röret, berättar Alexander Ling på Nordicold AB.
Därmed är installationen klar, utan heta arbeten eller tunga pressverktyg. Kopplingen ska även vara enkel att demontera och kan återanvändas.

Täcker flertalet dimensioner
Sortimentet omfattar de vanligaste typerna av rörkopplingar och finns för rör från 12 till 28 millimeter. Kopplingarna är tillverkade av avzinkningshärdig mässing.

 

 

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.