• Nyheter
  • Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Nyheter

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör
Nordicold AB introducerar NC-kopplingen, som är ett sortiment av kopplingar som ska ge snabbare och enklare rörinstallationer.

       
 

NC-kopplingen kan monteras utan verktyg och ska ge snabbare installationer av kopparrör och PEX-rör.

 

 

 

 

 

 

 

 

NC-kopplingarna består av ett patenterat sortiment av kopplingar för hårda, halvhårda och mjuka kopparrör samt för PEX-rör och PB-rör med stödhylsa.
Kopplingarna kan användas i alla vattenburna system och ska vara ett alternativ till klämrings-, press- eller lödkopplingar. Enligt företaget blir tidsbesparingen jämfört med presskopplingar 45 procent, för klämringskopplingar 70 och för lödkopplingar 90 procent.

Ansluts utan verktyg
Anslutningen görs utan verktyg genom att röret skjuts in i kopplingen.
– Inne i kopplingen tätar en o-ring och en återfjädrande fästring av rostfritt stål håller fast röret, berättar Alexander Ling på Nordicold AB.
Därmed är installationen klar, utan heta arbeten eller tunga pressverktyg. Kopplingen ska även vara enkel att demontera och kan återanvändas.

Täcker flertalet dimensioner
Sortimentet omfattar de vanligaste typerna av rörkopplingar och finns för rör från 12 till 28 millimeter. Kopplingarna är tillverkade av avzinkningshärdig mässing.

 

 

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.