Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Nyheter

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör

Snabbmonterade kopplingar för koppar- och PEX-rör
Nordicold AB introducerar NC-kopplingen, som är ett sortiment av kopplingar som ska ge snabbare och enklare rörinstallationer.

       
 

NC-kopplingen kan monteras utan verktyg och ska ge snabbare installationer av kopparrör och PEX-rör.

 

 

 

 

 

 

 

 

NC-kopplingarna består av ett patenterat sortiment av kopplingar för hårda, halvhårda och mjuka kopparrör samt för PEX-rör och PB-rör med stödhylsa.
Kopplingarna kan användas i alla vattenburna system och ska vara ett alternativ till klämrings-, press- eller lödkopplingar. Enligt företaget blir tidsbesparingen jämfört med presskopplingar 45 procent, för klämringskopplingar 70 och för lödkopplingar 90 procent.

Ansluts utan verktyg
Anslutningen görs utan verktyg genom att röret skjuts in i kopplingen.
– Inne i kopplingen tätar en o-ring och en återfjädrande fästring av rostfritt stål håller fast röret, berättar Alexander Ling på Nordicold AB.
Därmed är installationen klar, utan heta arbeten eller tunga pressverktyg. Kopplingen ska även vara enkel att demontera och kan återanvändas.

Täcker flertalet dimensioner
Sortimentet omfattar de vanligaste typerna av rörkopplingar och finns för rör från 12 till 28 millimeter. Kopplingarna är tillverkade av avzinkningshärdig mässing.

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.