Nyheter

Snabbhärdande universalfog

Snabbhärdande universalfog
Byggfog ESS 1 från ESSVE är en praktisk multifog som fäster mot i princip alla byggmaterial. Den underlättar hantverkarnas vardag samtidigt som den minimerar svinn, eftersom färre halvfulla fogpatroner måste slängas.

Universalfogen är perfekt för applikationer inom golv, sanitet, fasad, fönster, karosseri och ventilation. Den är snabbhärdande och helt väderbeständig, vilket möjliggör tätning både inne och ute. Produkten går också att använda som lim, även om den är något mjukare än ett montagelim. 

ESS 1 ger permanent elastisk fogning/tätning mot trä, metall, betong, keramiska material, glas, sten, marmor och flera plaster. Ohärdad produkt kan tas bort med med rengöringsduk och lösningsmedel. Den går att applicera i temperaturer från 5 till 40°C och är övermålningsbar.

Den fungerar utmärkt på byggen som har olika miljöaspekter att ta hänsyn till, eftersom den uppfyller en mängd egenskapskriterier avseende miljö- och hälsofarliga egenskaper och är miljöbedömd bland annat enligt ISEGA (livsmedelsnära miljö) och BASTA.

Skrivet av Malena Beijer

ESS 1
ESS 1

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.