• Nyheter
  • Snabbare rörgenomföring i plattbärlag

Nyheter

Snabbare rörgenomföring i plattbärlag

Snabbare rörgenomföring i plattbärlag
Företaget U-Form presenterar en ny metod för att installera synliga värmestammar i flervåningshus.

        
 

U-form presenterar en metod för installation av värmestammar med hjälp av nya genomföringshylsor och en fixtur som fixerar hylsorna under ingjutning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är en metod som är anpassad för plattbärlag och bygger på nya genomföringshylsor och en fixtur som fixerar hylsorna under ingjutning. Genomföringhylsorna ska ge en luft- och ljudtät genomföring som hindrar brandgaser från att spridas. Med en tätslutande rörisolering kan även eventuella vibrationer i rörstammen dämpas mellan våningsplanen.

Enligt företaget ska metoden förkorta arbetstiden för rörmontörer, byggare och målare.

Nyproduktion och renovering

Fixturen är anpassad för nyproduktion med plattbärlag men även för stambyten. Den består av två stålrör som är monterade på en bit formplywood. Rörhylsorna monteras över fixturens stålrör. Sedan för man upp fixturen underifrån mot ursparingen i bjälklaget. Formplywooden kommer då att täta hålet i bjälklaget och fungerar som avformning.

Kan återanvändas
Genomföringshylsorna består av två delar. Det är ett 150 millimeter långt skyddsrör sammanfogat med 200 millimeter rörisolering av cellgummi.

Efter att bjälklaget är gjutet demonteras fixturen och kan återanvändas till nästa genomföring.

 

 

Nyheter

Batteridriven väggslip

2019-09-23
Slipmaskiner

Makita har lanserat en ny väggslip med batteridrift som är den första i sitt slag. Slipen är utrustad med teleskopskaft och kan användas för slipning på väggar och tak av gips.

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.