• Nyheter
  • Snabbare rörgenomföring i plattbärlag

Nyheter

Snabbare rörgenomföring i plattbärlag

Snabbare rörgenomföring i plattbärlag
Företaget U-Form presenterar en ny metod för att installera synliga värmestammar i flervåningshus.

        
 

U-form presenterar en metod för installation av värmestammar med hjälp av nya genomföringshylsor och en fixtur som fixerar hylsorna under ingjutning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är en metod som är anpassad för plattbärlag och bygger på nya genomföringshylsor och en fixtur som fixerar hylsorna under ingjutning. Genomföringhylsorna ska ge en luft- och ljudtät genomföring som hindrar brandgaser från att spridas. Med en tätslutande rörisolering kan även eventuella vibrationer i rörstammen dämpas mellan våningsplanen.

Enligt företaget ska metoden förkorta arbetstiden för rörmontörer, byggare och målare.

Nyproduktion och renovering

Fixturen är anpassad för nyproduktion med plattbärlag men även för stambyten. Den består av två stålrör som är monterade på en bit formplywood. Rörhylsorna monteras över fixturens stålrör. Sedan för man upp fixturen underifrån mot ursparingen i bjälklaget. Formplywooden kommer då att täta hålet i bjälklaget och fungerar som avformning.

Kan återanvändas
Genomföringshylsorna består av två delar. Det är ett 150 millimeter långt skyddsrör sammanfogat med 200 millimeter rörisolering av cellgummi.

Efter att bjälklaget är gjutet demonteras fixturen och kan återanvändas till nästa genomföring.

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.