Nyheter

Snabbare isolering av rörböjar

Snabbare isolering av rörböjar
Parocs förtillverkade isolering för rörböjar ska ge snabbare montering och högre isoleringsvärden.

Från Paroc kommer en förtillverkad isolering för rörböjar, Section Bend Alu Coat T. Isoleringen är avsedd för 90-gradersböjar och kan användas både för varma och kalla installationer. Enligt Philip Malek, som är produktchef för Teknisk isolering på Paroc, ska det gå betydligt fortare att montera den nya isoleringen.
– Den snabba monteringen är den största fördelen med den nya prefabricerade rörisoleringen. Nu behöver man inte skära rörskålar, vilket gör att installationstiden blir mindre än hälften, säger han.

Isolerar som rörskålar

Samtidigt uppges produkten ha samma isoleringsvärden som motsvarande raka rörskålar. Vid en jämförelse med den böjbara isolering som funnits en tid, så uppges den förtillverkade isolera bättre.
– Med vår prefabricerade isolering höjer man isoleringsförmågan med 20 procent jämfört med böjbar rörisolering, säger Philip Malek.
Isoleringen finns med tjockleken 20 till 100 millimeter och med innerdiametern 12 till 159 millimeter.

För att ge snabbare installation lanserar Paroc en förtillverkad isolering för rörböjar. Vid montering placeras produkten på röret. Sedan försluts den längsgående skarven med överlappningstejpen. Därefter säkras böjen med en ståltråd i vardera änden. Slutligen skjuter man isoleringen på plats över böjen.

 

 

 

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.