Nyheter

Snabbare isolering av rörböjar

Snabbare isolering av rörböjar
2010-06-09
Parocs förtillverkade isolering för rörböjar ska ge snabbare montering och högre isoleringsvärden.

Från Paroc kommer en förtillverkad isolering för rörböjar, Section Bend Alu Coat T. Isoleringen är avsedd för 90-gradersböjar och kan användas både för varma och kalla installationer. Enligt Philip Malek, som är produktchef för Teknisk isolering på Paroc, ska det gå betydligt fortare att montera den nya isoleringen.
– Den snabba monteringen är den största fördelen med den nya prefabricerade rörisoleringen. Nu behöver man inte skära rörskålar, vilket gör att installationstiden blir mindre än hälften, säger han.

Isolerar som rörskålar

Samtidigt uppges produkten ha samma isoleringsvärden som motsvarande raka rörskålar. Vid en jämförelse med den böjbara isolering som funnits en tid, så uppges den förtillverkade isolera bättre.
– Med vår prefabricerade isolering höjer man isoleringsförmågan med 20 procent jämfört med böjbar rörisolering, säger Philip Malek.
Isoleringen finns med tjockleken 20 till 100 millimeter och med innerdiametern 12 till 159 millimeter.

För att ge snabbare installation lanserar Paroc en förtillverkad isolering för rörböjar. Vid montering placeras produkten på röret. Sedan försluts den längsgående skarven med överlappningstejpen. Därefter säkras böjen med en ståltråd i vardera änden. Slutligen skjuter man isoleringen på plats över böjen.

 

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.