Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Snabbare isolering av rörböjar

Snabbare isolering av rörböjar
Parocs förtillverkade isolering för rörböjar ska ge snabbare montering och högre isoleringsvärden.

Från Paroc kommer en förtillverkad isolering för rörböjar, Section Bend Alu Coat T. Isoleringen är avsedd för 90-gradersböjar och kan användas både för varma och kalla installationer. Enligt Philip Malek, som är produktchef för Teknisk isolering på Paroc, ska det gå betydligt fortare att montera den nya isoleringen.
– Den snabba monteringen är den största fördelen med den nya prefabricerade rörisoleringen. Nu behöver man inte skära rörskålar, vilket gör att installationstiden blir mindre än hälften, säger han.

Isolerar som rörskålar

Samtidigt uppges produkten ha samma isoleringsvärden som motsvarande raka rörskålar. Vid en jämförelse med den böjbara isolering som funnits en tid, så uppges den förtillverkade isolera bättre.
– Med vår prefabricerade isolering höjer man isoleringsförmågan med 20 procent jämfört med böjbar rörisolering, säger Philip Malek.
Isoleringen finns med tjockleken 20 till 100 millimeter och med innerdiametern 12 till 159 millimeter.

För att ge snabbare installation lanserar Paroc en förtillverkad isolering för rörböjar. Vid montering placeras produkten på röret. Sedan försluts den längsgående skarven med överlappningstejpen. Därefter säkras böjen med en ståltråd i vardera änden. Slutligen skjuter man isoleringen på plats över böjen.

 

 

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.