Nyheter

Snabb handtork med högt lufttryck

Snabb handtork med högt lufttryck
Mitsubishi Electric Scandinavia presenterar handtorken Jet Blow som ska torka händerna snabbt med hjälp av luft under högt tryck.

 
        
 Handtorken Jet Blow torkar händerna snabbt med hjälp av två starka luftströmmar.
Genom att stoppa ner händerna i en slits i den nya handtorken ska allt vatten blåsas bort på några sekunder. Detta ska göras möjligt genom att luftstrålar pressas ut under högt tryck genom tunna springor på vardera sidan om händerna. Lufttrycket uppnås med hjälp av en höghastighetsmotor som ska ge ett luftflöde på cirka 90 meter per sekund. Enligt tester som Mitsubishi gjort kan händerna därmed torkas på 5–6 sekunder. Genom den korta drifttiden ska handtorken också vara energisnål.

Helt beröringsfri
Maskinen startar automatiskt när händerna sticks ner i den, något som ska göra torkningen mer hygienisk eftersom man inte vid något tillfälle behöver beröra den. Dessutom är handtorken försedd med ett antibakteriellt ytskikt för att inte sprida bakterier.

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.