Nyheter

Snabb handtork med högt lufttryck

Snabb handtork med högt lufttryck
Mitsubishi Electric Scandinavia presenterar handtorken Jet Blow som ska torka händerna snabbt med hjälp av luft under högt tryck.

 
        
 Handtorken Jet Blow torkar händerna snabbt med hjälp av två starka luftströmmar.
Genom att stoppa ner händerna i en slits i den nya handtorken ska allt vatten blåsas bort på några sekunder. Detta ska göras möjligt genom att luftstrålar pressas ut under högt tryck genom tunna springor på vardera sidan om händerna. Lufttrycket uppnås med hjälp av en höghastighetsmotor som ska ge ett luftflöde på cirka 90 meter per sekund. Enligt tester som Mitsubishi gjort kan händerna därmed torkas på 5–6 sekunder. Genom den korta drifttiden ska handtorken också vara energisnål.

Helt beröringsfri
Maskinen startar automatiskt när händerna sticks ner i den, något som ska göra torkningen mer hygienisk eftersom man inte vid något tillfälle behöver beröra den. Dessutom är handtorken försedd med ett antibakteriellt ytskikt för att inte sprida bakterier.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.