Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Snabb handtork med högt lufttryck

Snabb handtork med högt lufttryck
Mitsubishi Electric Scandinavia presenterar handtorken Jet Blow som ska torka händerna snabbt med hjälp av luft under högt tryck.

 
        
 Handtorken Jet Blow torkar händerna snabbt med hjälp av två starka luftströmmar.
Genom att stoppa ner händerna i en slits i den nya handtorken ska allt vatten blåsas bort på några sekunder. Detta ska göras möjligt genom att luftstrålar pressas ut under högt tryck genom tunna springor på vardera sidan om händerna. Lufttrycket uppnås med hjälp av en höghastighetsmotor som ska ge ett luftflöde på cirka 90 meter per sekund. Enligt tester som Mitsubishi gjort kan händerna därmed torkas på 5–6 sekunder. Genom den korta drifttiden ska handtorken också vara energisnål.

Helt beröringsfri
Maskinen startar automatiskt när händerna sticks ner i den, något som ska göra torkningen mer hygienisk eftersom man inte vid något tillfälle behöver beröra den. Dessutom är handtorken försedd med ett antibakteriellt ytskikt för att inte sprida bakterier.

 

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.