Nyheter

Snabb handtork med högt lufttryck

Snabb handtork med högt lufttryck
Mitsubishi Electric Scandinavia presenterar handtorken Jet Blow som ska torka händerna snabbt med hjälp av luft under högt tryck.

 
        
 Handtorken Jet Blow torkar händerna snabbt med hjälp av två starka luftströmmar.
Genom att stoppa ner händerna i en slits i den nya handtorken ska allt vatten blåsas bort på några sekunder. Detta ska göras möjligt genom att luftstrålar pressas ut under högt tryck genom tunna springor på vardera sidan om händerna. Lufttrycket uppnås med hjälp av en höghastighetsmotor som ska ge ett luftflöde på cirka 90 meter per sekund. Enligt tester som Mitsubishi gjort kan händerna därmed torkas på 5–6 sekunder. Genom den korta drifttiden ska handtorken också vara energisnål.

Helt beröringsfri
Maskinen startar automatiskt när händerna sticks ner i den, något som ska göra torkningen mer hygienisk eftersom man inte vid något tillfälle behöver beröra den. Dessutom är handtorken försedd med ett antibakteriellt ytskikt för att inte sprida bakterier.

 

Nyheter

Batteridriven väggslip

2019-09-23
Slipmaskiner

Makita har lanserat en ny väggslip med batteridrift som är den första i sitt slag. Slipen är utrustad med teleskopskaft och kan användas för slipning på väggar och tak av gips.

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.