Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Snabb evakuering på hög höjd

Snabb evakuering på hög höjd
Nyutvecklad räddnings- och evakueringsutrustning för vindkraftsverk, lyftkranar och andra områden som kräver snabb evakuering på hög höjd.

 
  
      
  


Lösningen heter ResQ DD och lanseras av svenska Cresto. ResQ DD klarar nedfirningsvikter upp till 280 kg och höjder upp till 600 meter.


ResQ DD används för att säkert kunna evakuera personal som vid olycka eller av annan anledning inte kan ta sig ner på egen hand. Genom att koppla samman vinsch, axel och bromstrumma direkt med varandra, kan ResQ DD (där "DD" står för just Direct Drive) stoltsera med överlägsen prestanda.

 

Belastning
-Vårt nya system klarar 280 kilos belastning och höjder upp till hela 600 meter. Systemet är tillräckligt starkt för att vara godkänt för minst två fullvuxna personer. Därmed uppfyller vi kraven i den nya versionen av EN 341 och framtida branschkrav redan idag, berättar Patrik Malterling, VD på Cresto AB.


Cresto har levererat räddningsutrustningar till den globala vindkraftsindustrin i över 15 år. All tillverkning och utveckling sker på plats i svenska Halmstad.
ResQ DD är designad i nära samarbete med professionella höghöjdsarbetare och hårdtestad för uppgifterna då kraven och insatserna är som allra högst.

 

 

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.

ESSDECK Max, Ny trallskruv

Nyutvecklad trallskruv

ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.