Nyheter

Snabb evakuering på hög höjd

Snabb evakuering på hög höjd
Nyutvecklad räddnings- och evakueringsutrustning för vindkraftsverk, lyftkranar och andra områden som kräver snabb evakuering på hög höjd.

 
  
      
  


Lösningen heter ResQ DD och lanseras av svenska Cresto. ResQ DD klarar nedfirningsvikter upp till 280 kg och höjder upp till 600 meter.


ResQ DD används för att säkert kunna evakuera personal som vid olycka eller av annan anledning inte kan ta sig ner på egen hand. Genom att koppla samman vinsch, axel och bromstrumma direkt med varandra, kan ResQ DD (där "DD" står för just Direct Drive) stoltsera med överlägsen prestanda.

 

Belastning
-Vårt nya system klarar 280 kilos belastning och höjder upp till hela 600 meter. Systemet är tillräckligt starkt för att vara godkänt för minst två fullvuxna personer. Därmed uppfyller vi kraven i den nya versionen av EN 341 och framtida branschkrav redan idag, berättar Patrik Malterling, VD på Cresto AB.


Cresto har levererat räddningsutrustningar till den globala vindkraftsindustrin i över 15 år. All tillverkning och utveckling sker på plats i svenska Halmstad.
ResQ DD är designad i nära samarbete med professionella höghöjdsarbetare och hårdtestad för uppgifterna då kraven och insatserna är som allra högst.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.