Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Smutsavvisande färg för innerväggar

Nyheter

Smutsavvisande färg för innerväggar

Smutsavvisande färg för innerväggar
Från Jotun kommer Lady Vägg Easy Clean som är en smutsavvisande och tvättbar färg för innerväggar.

 
 Jotuns nya färg, Lady Vägg Easy Clean, är smutsavvisande och gör det lättare att tvätta bort fläckar från väggarna.
Spår av barns färgkritor eller smutsstänk på köksväggarna ger ofta fläckar som är svåra att ta bort. Nu säger sig Jotun ha löst problemet genom en smutsavvisande och tvättbar väggfärg, som samtidigt är miljömärkt med Svanen och EU-blomman. 
Enligt Jotun är det speciella med den nya färgen att den har en hårdare och mer smutsavvisande yta som gör att smuts inte tränger in i färgen. Den blir även tvättbar utan att det blir några fläckar kvar.

Provad i Norge
På uppdrag av Jotun har färgen testats, av Teknologisk Institutt i Norge (TI), tillsammans med ett antal välkända väggfärger på marknaden. Bland annat utsattes väggfärgerna för färgkritor, kaffe och rödvin.
Därefter testades dessa ytor för fläckborttagning och tvättbarhet. Och på dessa områden klarade sig Lady Vägg Easy Clean bäst, allt enligt uppgifter från Jotun.

 

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.