• Nyheter
  • Smutsavvisande färg för innerväggar

Nyheter

Smutsavvisande färg för innerväggar

Smutsavvisande färg för innerväggar
Från Jotun kommer Lady Vägg Easy Clean som är en smutsavvisande och tvättbar färg för innerväggar.

 
 Jotuns nya färg, Lady Vägg Easy Clean, är smutsavvisande och gör det lättare att tvätta bort fläckar från väggarna.
Spår av barns färgkritor eller smutsstänk på köksväggarna ger ofta fläckar som är svåra att ta bort. Nu säger sig Jotun ha löst problemet genom en smutsavvisande och tvättbar väggfärg, som samtidigt är miljömärkt med Svanen och EU-blomman. 
Enligt Jotun är det speciella med den nya färgen att den har en hårdare och mer smutsavvisande yta som gör att smuts inte tränger in i färgen. Den blir även tvättbar utan att det blir några fläckar kvar.

Provad i Norge
På uppdrag av Jotun har färgen testats, av Teknologisk Institutt i Norge (TI), tillsammans med ett antal välkända väggfärger på marknaden. Bland annat utsattes väggfärgerna för färgkritor, kaffe och rödvin.
Därefter testades dessa ytor för fläckborttagning och tvättbarhet. Och på dessa områden klarade sig Lady Vägg Easy Clean bäst, allt enligt uppgifter från Jotun.

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.