• Nyheter
  • Smutsavvisande färg för innerväggar

Nyheter

Smutsavvisande färg för innerväggar

Smutsavvisande färg för innerväggar
Från Jotun kommer Lady Vägg Easy Clean som är en smutsavvisande och tvättbar färg för innerväggar.

 
 Jotuns nya färg, Lady Vägg Easy Clean, är smutsavvisande och gör det lättare att tvätta bort fläckar från väggarna.
Spår av barns färgkritor eller smutsstänk på köksväggarna ger ofta fläckar som är svåra att ta bort. Nu säger sig Jotun ha löst problemet genom en smutsavvisande och tvättbar väggfärg, som samtidigt är miljömärkt med Svanen och EU-blomman. 
Enligt Jotun är det speciella med den nya färgen att den har en hårdare och mer smutsavvisande yta som gör att smuts inte tränger in i färgen. Den blir även tvättbar utan att det blir några fläckar kvar.

Provad i Norge
På uppdrag av Jotun har färgen testats, av Teknologisk Institutt i Norge (TI), tillsammans med ett antal välkända väggfärger på marknaden. Bland annat utsattes väggfärgerna för färgkritor, kaffe och rödvin.
Därefter testades dessa ytor för fläckborttagning och tvättbarhet. Och på dessa områden klarade sig Lady Vägg Easy Clean bäst, allt enligt uppgifter från Jotun.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.