Nyheter

Smidigt passagekontrollsystem

Smidigt passagekontrollsystem
Boon Edam har presenterat ett nytt passagekontrollsystem som hanterar flödet av människor in, ut och internt inom byggnader. Serien kallas Speedlane Lifeline och finns i tre modeller; Slide, Swing och Open. Speedlane Lifeline-serien är ett passagekontrollsystem där man har lagt stor vikt vid att skapa ett intuitivt system, som interagerar med annalkande besökare och vägleder dem genom en säker entré och vidare till deras destination.

Den nya produktserien innefattar de minst utrymmeskrävande spärrlinjeprodukterna i branschen. De tre modellerna SlideSwing och Open, kan var och en kan fås i olika utföranden. Det finns en mängd olika kombinationsmöjligheter, för att åstadkomma t.ex. högre säkerhetsnivå eller bättre tillgänglighet för funktionshindrade. 

Systemen är moduluppbyggda och därmed anpassningsbara, vilket gör varje installation unik. Kunderna kan sätta sin egen prägel på sin installation genom att välja mellan olika färgsättningsalternativ, tillval och ytstrukturer. De tre modellerna finns i tre olika utföranden, benämnda Business Edition, Elements Edition och Expressions Edition.

Modellerna har vägledande belysning och sensorer som detekterar besökare som närmar sig. De har också en strömsparlägesfunktion som aktiveras efter en stund av inaktivitet. De är tillverkade i rostfritt stål med svart glastopp. Speedlane Slide och Swing kan fås med olika dörrval i glas; standard, högt eller brett dörrblad. Slide kan dessutom fås med vingformade dörrblad.

Slide och Swing har en kapacitet på 25-30 personer/minut och en säkerhetsnivå som förhindrar otillåten passage. Open är den minsta enheten i serien, med helt öppen passage. Den har en kapacitet på 50-60 personer per minut.

Skriven av Harald Holm

 

 

 

 

Lifeline Slide
Lifeline Slide
Lifeline Slide
Lifeline Slide
Vägledande belysning
Vägledande belysning

Nyheter

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.