Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Smidigt passagekontrollsystem

Smidigt passagekontrollsystem
Boon Edam har presenterat ett nytt passagekontrollsystem som hanterar flödet av människor in, ut och internt inom byggnader. Serien kallas Speedlane Lifeline och finns i tre modeller; Slide, Swing och Open. Speedlane Lifeline-serien är ett passagekontrollsystem där man har lagt stor vikt vid att skapa ett intuitivt system, som interagerar med annalkande besökare och vägleder dem genom en säker entré och vidare till deras destination.

Den nya produktserien innefattar de minst utrymmeskrävande spärrlinjeprodukterna i branschen. De tre modellerna SlideSwing och Open, kan var och en kan fås i olika utföranden. Det finns en mängd olika kombinationsmöjligheter, för att åstadkomma t.ex. högre säkerhetsnivå eller bättre tillgänglighet för funktionshindrade. 

Systemen är moduluppbyggda och därmed anpassningsbara, vilket gör varje installation unik. Kunderna kan sätta sin egen prägel på sin installation genom att välja mellan olika färgsättningsalternativ, tillval och ytstrukturer. De tre modellerna finns i tre olika utföranden, benämnda Business Edition, Elements Edition och Expressions Edition.

Modellerna har vägledande belysning och sensorer som detekterar besökare som närmar sig. De har också en strömsparlägesfunktion som aktiveras efter en stund av inaktivitet. De är tillverkade i rostfritt stål med svart glastopp. Speedlane Slide och Swing kan fås med olika dörrval i glas; standard, högt eller brett dörrblad. Slide kan dessutom fås med vingformade dörrblad.

Slide och Swing har en kapacitet på 25-30 personer/minut och en säkerhetsnivå som förhindrar otillåten passage. Open är den minsta enheten i serien, med helt öppen passage. Den har en kapacitet på 50-60 personer per minut.

Skriven av Harald Holm

 

 

 

 

Lifeline Slide
Lifeline Slide
Lifeline Slide
Lifeline Slide
Vägledande belysning
Vägledande belysning

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.