Nyheter

Smidigt passagekontrollsystem

Smidigt passagekontrollsystem
Boon Edam har presenterat ett nytt passagekontrollsystem som hanterar flödet av människor in, ut och internt inom byggnader. Serien kallas Speedlane Lifeline och finns i tre modeller; Slide, Swing och Open. Speedlane Lifeline-serien är ett passagekontrollsystem där man har lagt stor vikt vid att skapa ett intuitivt system, som interagerar med annalkande besökare och vägleder dem genom en säker entré och vidare till deras destination.

Den nya produktserien innefattar de minst utrymmeskrävande spärrlinjeprodukterna i branschen. De tre modellerna SlideSwing och Open, kan var och en kan fås i olika utföranden. Det finns en mängd olika kombinationsmöjligheter, för att åstadkomma t.ex. högre säkerhetsnivå eller bättre tillgänglighet för funktionshindrade. 

Systemen är moduluppbyggda och därmed anpassningsbara, vilket gör varje installation unik. Kunderna kan sätta sin egen prägel på sin installation genom att välja mellan olika färgsättningsalternativ, tillval och ytstrukturer. De tre modellerna finns i tre olika utföranden, benämnda Business Edition, Elements Edition och Expressions Edition.

Modellerna har vägledande belysning och sensorer som detekterar besökare som närmar sig. De har också en strömsparlägesfunktion som aktiveras efter en stund av inaktivitet. De är tillverkade i rostfritt stål med svart glastopp. Speedlane Slide och Swing kan fås med olika dörrval i glas; standard, högt eller brett dörrblad. Slide kan dessutom fås med vingformade dörrblad.

Slide och Swing har en kapacitet på 25-30 personer/minut och en säkerhetsnivå som förhindrar otillåten passage. Open är den minsta enheten i serien, med helt öppen passage. Den har en kapacitet på 50-60 personer per minut.

Skriven av Harald Holm

 

 

 

 

Lifeline Slide
Lifeline Slide
Lifeline Slide
Lifeline Slide
Vägledande belysning
Vägledande belysning

Nyheter

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.