• Nyheter
  • Smidigt montage av skyddsklassade innerväggar

Nyheter

Smidigt montage av skyddsklassade innerväggar

Nail It Safety skyddsklassade innerväggar monteras med spikning
Nail It Safety är ett nytt byggsystem från Norgips för skyddsklassade innerväggar i offentliga miljöer. Systemet är testat och godkänt via RISE i skyddsklass 1, 2 och 3 och monteras enkelt med spikning.

Nail It Safety skyddsklassade innerväggssystem består av stålreglar med utstansade hål, i vilka Norgips säkerhetsnät/inbrottsgaller förs in, och Norgips starkaste gipsskiva Ultraboard. Skivorna monteras i fält mellan reglarna och spikas till stommen med en gasdriven dyckertpistol. Skarvprofilen Bondfiller kan placeras i Ultraboards-skivans försänkta kant för att slippa pappersremsa vid spackling.  

Säkerhetsväggen kan isoleras med mineralull eller drivremsa för att öka väggens ljudreduktion.

Nail It Safety ger tunnare väggar än dubbellagskonstruktioner med skivor och inbrottsplåtar som placeras omlott vid skarv.


Skrivet av Helena Bengtsson

Nail It Safety för skyddsklassade innerväggar med säkerhetsnät i hålade reglar
Nail It Safety för skyddsklassade innerväggar med säkerhetsnät i hålade reglar
Nail It Safety säkerhetsklassat innerväggssystem med Norgips Ultraboard
Nail It Safety säkerhetsklassat innerväggssystem med Norgips Ultraboard

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.