• Nyheter
  • Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie
Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Öppna kök har länge varit en standardlösning i nybyggda hus. Ett av problemen är hur man skall placera fläktar över den populära köksön. På Siemens har man utvecklat en serie produkter som skapar förutsättningar för nya kökslösningar. Den nya flexibla hällen med inbyggd köksfläkt, inductionAir, är det senaste exemplet på detta. 

Den ger en möjlighet till en mer personlig inredning av köket, och har även en lägre energiförbrukning tack vare en kolborstfri fläktmotor som är hållbarare och dessutom tystare än motorerna i traditionella köksfläktar. En inbyggd sensor anpassar automatiskt extraktionssnivån efter mängden ånga och matos, vilket gör att fläkten inte använder mer energi än nödvändigt.

DowndraftAir bänkfläkt är ett annat alternativ till den klassiska fläkten, som är dold tills den används. Fläkten ligger infälld i bänkskivan bakom hällen och trycks fram när man behöver den. Man använder en touch-kontroll som drar upp bänkfläkten och sätter igång ventilationen. Fläkten är gjord i glas och rostfritt stål och har en luftväxlingshastighet på upp till 750 m³ per timme, vilket snabbt vädrar ut köket. I framkant finns en LED-belysning, som leder ljuset direkt ner på hällen eller köksön, och skapar ett bra arbetsljus.

Tekniska egenskaper

InductionAir
Energiklass: A
Kapacitet enligt EN 61591: normal 550 m³/h, intensiv 690 m³/h
Ljudnivå enligt EN 60704-3 och EN 60704-2-13 vid högsta normalläge, frånluft: 69dB(A) re 1 pW (55 dB(A) re 20 μPa ljudtryck)
9 lägen + intensivläge
Intensivläge med automatisk återgång

DowndraftAir
Energiklass: A
Kapacitet enligt EN 61591: upp till 750 m³/h
Ljudnivå enligt EN 60704-3 och EN 60704-2-13 vid högsta normalläge, frånluft: 62dB(A) re 1 pW (55 dB(A) re 20 μPa ljudtryck)
Ställbara lägen
Intensivläge med automatisk återgång

Här kan man läsa mer om bänkfläktarna i studioLine.

Skriven av Malena Beijer

InductionAir bänkfläkt
InductionAir bänkfläkt
DowndraftAir bänkfläkt
DowndraftAir bänkfläkt

Nyheter

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.