• Nyheter
  • Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie
Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Öppna kök har länge varit en standardlösning i nybyggda hus. Ett av problemen är hur man skall placera fläktar över den populära köksön. På Siemens har man utvecklat en serie produkter som skapar förutsättningar för nya kökslösningar. Den nya flexibla hällen med inbyggd köksfläkt, inductionAir, är det senaste exemplet på detta. 

Den ger en möjlighet till en mer personlig inredning av köket, och har även en lägre energiförbrukning tack vare en kolborstfri fläktmotor som är hållbarare och dessutom tystare än motorerna i traditionella köksfläktar. En inbyggd sensor anpassar automatiskt extraktionssnivån efter mängden ånga och matos, vilket gör att fläkten inte använder mer energi än nödvändigt.

DowndraftAir bänkfläkt är ett annat alternativ till den klassiska fläkten, som är dold tills den används. Fläkten ligger infälld i bänkskivan bakom hällen och trycks fram när man behöver den. Man använder en touch-kontroll som drar upp bänkfläkten och sätter igång ventilationen. Fläkten är gjord i glas och rostfritt stål och har en luftväxlingshastighet på upp till 750 m³ per timme, vilket snabbt vädrar ut köket. I framkant finns en LED-belysning, som leder ljuset direkt ner på hällen eller köksön, och skapar ett bra arbetsljus.

Tekniska egenskaper

InductionAir
Energiklass: A
Kapacitet enligt EN 61591: normal 550 m³/h, intensiv 690 m³/h
Ljudnivå enligt EN 60704-3 och EN 60704-2-13 vid högsta normalläge, frånluft: 69dB(A) re 1 pW (55 dB(A) re 20 μPa ljudtryck)
9 lägen + intensivläge
Intensivläge med automatisk återgång

DowndraftAir
Energiklass: A
Kapacitet enligt EN 61591: upp till 750 m³/h
Ljudnivå enligt EN 60704-3 och EN 60704-2-13 vid högsta normalläge, frånluft: 62dB(A) re 1 pW (55 dB(A) re 20 μPa ljudtryck)
Ställbara lägen
Intensivläge med automatisk återgång

Här kan man läsa mer om bänkfläktarna i studioLine.

Skriven av Malena Beijer

InductionAir bänkfläkt
InductionAir bänkfläkt
DowndraftAir bänkfläkt
DowndraftAir bänkfläkt

Nyheter

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.