Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie
Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Öppna kök har länge varit en standardlösning i nybyggda hus. Ett av problemen är hur man skall placera fläktar över den populära köksön. På Siemens har man utvecklat en serie produkter som skapar förutsättningar för nya kökslösningar. Den nya flexibla hällen med inbyggd köksfläkt, inductionAir, är det senaste exemplet på detta. 

Den ger en möjlighet till en mer personlig inredning av köket, och har även en lägre energiförbrukning tack vare en kolborstfri fläktmotor som är hållbarare och dessutom tystare än motorerna i traditionella köksfläktar. En inbyggd sensor anpassar automatiskt extraktionssnivån efter mängden ånga och matos, vilket gör att fläkten inte använder mer energi än nödvändigt.

DowndraftAir bänkfläkt är ett annat alternativ till den klassiska fläkten, som är dold tills den används. Fläkten ligger infälld i bänkskivan bakom hällen och trycks fram när man behöver den. Man använder en touch-kontroll som drar upp bänkfläkten och sätter igång ventilationen. Fläkten är gjord i glas och rostfritt stål och har en luftväxlingshastighet på upp till 750 m³ per timme, vilket snabbt vädrar ut köket. I framkant finns en LED-belysning, som leder ljuset direkt ner på hällen eller köksön, och skapar ett bra arbetsljus.

Tekniska egenskaper

InductionAir
Energiklass: A
Kapacitet enligt EN 61591: normal 550 m³/h, intensiv 690 m³/h
Ljudnivå enligt EN 60704-3 och EN 60704-2-13 vid högsta normalläge, frånluft: 69dB(A) re 1 pW (55 dB(A) re 20 μPa ljudtryck)
9 lägen + intensivläge
Intensivläge med automatisk återgång

DowndraftAir
Energiklass: A
Kapacitet enligt EN 61591: upp till 750 m³/h
Ljudnivå enligt EN 60704-3 och EN 60704-2-13 vid högsta normalläge, frånluft: 62dB(A) re 1 pW (55 dB(A) re 20 μPa ljudtryck)
Ställbara lägen
Intensivläge med automatisk återgång

Här kan man läsa mer om bänkfläktarna i studioLine.

Skriven av Malena Beijer

InductionAir bänkfläkt
InductionAir bänkfläkt
DowndraftAir bänkfläkt
DowndraftAir bänkfläkt

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.