Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie
Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Öppna kök har länge varit en standardlösning i nybyggda hus. Ett av problemen är hur man skall placera fläktar över den populära köksön. På Siemens har man utvecklat en serie produkter som skapar förutsättningar för nya kökslösningar. Den nya flexibla hällen med inbyggd köksfläkt, inductionAir, är det senaste exemplet på detta. 

Den ger en möjlighet till en mer personlig inredning av köket, och har även en lägre energiförbrukning tack vare en kolborstfri fläktmotor som är hållbarare och dessutom tystare än motorerna i traditionella köksfläktar. En inbyggd sensor anpassar automatiskt extraktionssnivån efter mängden ånga och matos, vilket gör att fläkten inte använder mer energi än nödvändigt.

DowndraftAir bänkfläkt är ett annat alternativ till den klassiska fläkten, som är dold tills den används. Fläkten ligger infälld i bänkskivan bakom hällen och trycks fram när man behöver den. Man använder en touch-kontroll som drar upp bänkfläkten och sätter igång ventilationen. Fläkten är gjord i glas och rostfritt stål och har en luftväxlingshastighet på upp till 750 m³ per timme, vilket snabbt vädrar ut köket. I framkant finns en LED-belysning, som leder ljuset direkt ner på hällen eller köksön, och skapar ett bra arbetsljus.

Tekniska egenskaper

InductionAir
Energiklass: A
Kapacitet enligt EN 61591: normal 550 m³/h, intensiv 690 m³/h
Ljudnivå enligt EN 60704-3 och EN 60704-2-13 vid högsta normalläge, frånluft: 69dB(A) re 1 pW (55 dB(A) re 20 μPa ljudtryck)
9 lägen + intensivläge
Intensivläge med automatisk återgång

DowndraftAir
Energiklass: A
Kapacitet enligt EN 61591: upp till 750 m³/h
Ljudnivå enligt EN 60704-3 och EN 60704-2-13 vid högsta normalläge, frånluft: 62dB(A) re 1 pW (55 dB(A) re 20 μPa ljudtryck)
Ställbara lägen
Intensivläge med automatisk återgång

Här kan man läsa mer om bänkfläktarna i studioLine.

Skriven av Malena Beijer

InductionAir bänkfläkt
InductionAir bänkfläkt
DowndraftAir bänkfläkt
DowndraftAir bänkfläkt

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.