Nyheter

Smart vattensensor

Smart vattensensor
Grohe Sense är en vattensensor som larmar om den känner av vattenläckor, fukt eller vid risk för frysskador. Vattensensorn är batteridriven och enkel att placera där risk för översvämning, fukt och frost förekommer, t ex under vitvaror, i källare och sommarstugor. Vid utlöst larm så piper och blinkar sensorn och skickar ett meddelande via en mobilapp.

Grohe Sense vattensensor kan exempelvis användas för övervakning och larm av vattenläckor och översvämningar under diskmaskiner, diskhoar, tvättmaskiner m m eller för övervakning av översvämningar, fukt och risk för frost i t ex källare och sommarstugor.

Vattensensorn är undertill utrustad med två metallstift som när de kommer i kontakt med vatten skapar en kortslutning som löser ut larmet. Sensorn skickar ett meddelande till användaren via appen GROHE ONDUS, alternativt ett mail beroende på inställning. Den börjar även blinka rött och pipa, larmet piper sedan en timme åt gången varje dygn.

Sensorn registrerar och meddelar också om rumstemperaturen sjunker under 3 °C och risk för frost uppstår.

För att hindra påväxt av mögel i fuktiga miljöer larmar vattensensorn om den relativa luftfuktigheten legat över ett inställt värde i över tre timmar. Den skickar också ett meddelande om luftfuktigheten legat under inställt värde i tre timmar för att undvika ohälsosamt torr luft.

Grohe Sense är enkel att installera och kan utrustas med förlängningssladd vid svårt åtkomliga utrymmen. Batteriet har en förväntad livslängd på 4 år men för övervakning i t ex sommarbostäder som inte besöks regelbundet kan den även kompletteras med en nätanslutning.

Mått
Diameter: 84 mm. Höjd: 35 mm.
Förlängningssladd: Längd: 1,2 m. Diameter 50 mm. Höjd: 10 mm. 

Grohe Sense Guard
Inom kort erbjuder även företaget Grohe Sense Guard, en vattenövervakare som installeras på tappvattenröret och som övervakar förbrukning, registrerar mikroläckor och frostrisk samt stänger av vattentillförseln automatiskt vid ett sprucket rör. Även denna har uppkoppling mot Grohe Ondus-appen.

Skriven av Anna Göth

Grohe Sense lyser rött och piper vid larm
Grohe Sense lyser rött och piper vid larm
Grohe Ondus mobilapp
Grohe Ondus mobilapp
Grohe Sense Guard
Grohe Sense Guard

Nyheter

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

ECO-Ballast av återvunna råvaror för bygg- och anläggningsändamål

Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

Swerock har lanserat sin ECO-Ballast där minst hälften av materialet består av cirkulära material som både sparar naturresurser och minskar klimatavtrycket samtidigt som den uppfyller samma krav och egenskaper som jungfrulig ballast.

JOM laddstolp i klassisk

Första laddstolpen i klassisk stil

Utvecklingen av elbilar har ständigt följt bilens historia. Först nu när elbilen nått upp i stabil prestanda ökar även behovet av lättillgängliga laddstolpar i alla typer av stadsmiljöer. JOM är därför först ut med att presentera Laddstolpe Klassisk av gjutjärn, för att värna om och bevara klassiska miljöer.

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.