• Nyheter
  • Smart pumpsystem för avloppsvatten

Nyheter

Smart pumpsystem för avloppsvatten

Flygt Concertor från Xylem
Företaget Xylem har utvecklat avloppspumpningen till en ny nivå. Flygt Concertor™ innebär ett innovativt genombrott då pumpsystemet känner av de omgivande driftsförhållandena och anpassar prestanda i realtid, samtidigt som viktig driftsinformation blir tillgänglig.

Flygt Concertor är ett flexibelt, skalbart system som går att uppgradera efter behov. Fördelarna med Flygt Concertor resulterar i att hela pumpprocessen förenklas, från valet av pump till installation, driftsättning och övervakning. Concertor kan känna av vilken miljö den arbetar i och vilken belastning den är utsatt för och anpassar sina prestanda i realtid för att uppfylla optimeringsmål. Genom att samla in och analysera relevanta data kan pumpsystemet fatta smarta beslut om hur det körs och vilken relevant feedback det ska ge.

Flygt Concertor är lämplig för användning med avloppspumpar i intervallet 2,2 till 7,3 kilowatt och har en systemutformning som kombinerar IE4-motorns verkningsgrad, N-hydraulik, integrerad kraftelektronik och intelligent styrning. Funktionerna är utformade för att arbeta samstämt, vilket medför att pumpningsprestandan optimeras och driftskostnaden sjunker. Varvtalsområdet är 500-3600 rpm. Utloppsstorlekar 80, 100, 150 mm.

Fältstudier som utförts runt om i världen bekräftar att betydande förbättringar kan uppnås med Flygt Concertor.

- Pumparna är utrustade med Xylems patenterade energisparfunktion som automatiskt säkerställer att pumparna alltid kör på sin mest effektiva driftpunkt.

- Flygt Concertor ställer in sig själv eller kan justeras för att passa varierande förutsättningar – utan byte av pumphjulsdiameter eller motorstorlek.

- En inbyggd pumprensningsfunktion tillsammans med en patenterad adaptiv N-teknik upptäcker och löser upp igensättningar av större föremål.

- Concertors systemarkitektur resulterar i kompakta apparatskåp

Detta leder till energibesparingar, minskat inventarieförråd, minskade slamsugningskostnader och minskad skåpstorlek.

Skriven av Harald Holm

Kompakt apparatskåp
Kompakt apparatskåp
Concertors kompakta IE4-motor
Concertors kompakta IE4-motor
Flygt Concertor
Flygt Concertor

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.