• Nyheter
  • Smart och elegant handtag för elektronisk styrkontroll av dörrar

Nyheter

Smart och elegant handtag för elektronisk styrkontroll av dörrar

Scantron EvoLock
Scantrons offline läsare EvoLock® är ett smart och elegant handtag med integrerad MIFARE läsare, som används till elektronisk styrkontroll av dörrar. Man får snabb och enkel passage genom att hålla förprogrammerade brickor och kort framför avläsningsfältet. Handtagets utformning och design, skapar en utrymmessnål lösning och är en del av Scantrons FlexAir® passerkontrollsystem med ledningsfria offline läsare.

All elektronik, mekaniska delar, LED signal och adapter har byggts in i minimalt utrymme inne i handtaget, vilket skapar en snygg och komplett lösning, som inte kräver extra kablage eller strömförsörjning. Designen är stilren och elegant men på samma gång är EvoLock i rostfritt stål ytterst robust och därför en bra lösning för dörrar med stor trafik.

EvoLock® har en enkel och stilfull design i rostfritt stål som passar bra in i moderna hem och företag och ger snabb passage till lägenhetsdörrar, kontorslokaler, hotellrum m m. Att välja ett handtag med läsare, skapar en säker och robust lösning för dörrar med mycket trafik. EvoLock® lämpar sig till inomhus montering, och kan fås som både höger- och vänster vänd. Handtaget passar till skandinaviska dörrar eller DIN profil-cylindrar.

Ett optimalt användande av batterierna uppnås genom att EvoLock har utrustats med Battery Saving Technologi (BST). EvoLock® har också en vilofunktion, som gör att läsaren går i viloläge när den inte är aktiv, vilket sparar ytterligare på batteriernas livslängd.

En passerbricka som hålls framför avläsningsfältet utlöser låsmekanismen. Dörren öppnas då handtaget trycks ned. LED signalen på handtagets läsare lyser med grönt eller rött ljus för att indikera, att brickans tillträdesrättigheter antingen har godkänts eller avvisats, när dessa scannas. Brickor och kort kan programmeras så att de ges rättigheter till vilka dörrar och också under vilken tid en person har tillträde.

Till EvoLock används ett 3V batteri av typ CR 123A som beräknas ha en livslängd av upp till 9,3 år. Batteriet byts från utsidan med ett batteriverktyg. Handtaget kan fås som höger- eller vänstervänt och har en längd på 140 mm och ett djup på 63 mm. Handtagets diameter är 22 mm. EvoLock är förberedd för för skandinaviska dörrar eller DIN profil-cylinder. Integrerad LED-signal på handtagets läsare. Monteras snabbt utan ledningar och specialverktyg.

Skriven av Harald Holm

Inpasseringsbrickor
Inpasseringsbrickor
Läsare
Läsare
Passerbricka framför läsfältet
Passerbricka framför läsfältet

Nyheter

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.