Nyheter

Smart inbyggnadsdusch från Strand

Smart inbyggnadsdusch från Strand
Strand Stainless har introducerat en inbyggnadsdusch i Marstrand-serien med dolt stigrör. Ett patentsökt alternativ där kopplingarna sitter utanför tätskiktet, vilket ger en säkrare och enklare montering.

En inbyggnadsdusch brukar skapa utmaningar både monteringsmässigt och vad det gäller krav på vattenskadesäkerhet, men det har Strand Stainless löst genom att flyttar alla dolda kopplingar inifrån väggen till utsidan av kaklet. Duschen är tillverkad i rostfritt som alla produkter i Marstrand-serien. I dagsläget går det att köpa inbyggnadsduschen i två varianter med eller utan badkarspip. Takduschen är 400 x 250 mm.

Badrumsserien Marstrand har en multifunktionell termostatduschblandare. Man kan koppla den så att det går att få vatten både upptill och nertill, var för sig eller samtidigt. Den är skapad både för proffs- och hemmamiljö, och har en rad användningsområden

Man kan koppla på någon av de pipar som finns i sortimentet eller en handdusch för att få vatten nerifrån, samtidigt går det att koppla på en takdusch allt efter behov. Den är flexibelt och man behöver inte bestämma från början hur man vill ha det. Den här flexibiliteten gör att blandaren passar bra i professionella miljöer som hos sjukhus, tandläkare och vårdcentraler. Det går att köpa in Marstrand blandare utan att i förväg behöva veta till vilket ändamål blandaren ska användas till. Den passar även i storkök där man kan sätta på andra typer av piper, diskduschar och liknande.

Skriven av Malena Beijer

Kopplingarna sitter utanför tätskiktet
Kopplingarna sitter utanför tätskiktet
Marstrand flexibla duschblandare
Marstrand flexibla duschblandare

Nyheter

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.