• Nyheter
  • Smalt överspänningsskydd för I/O:er och styrsystem

Nyheter

Smalt överspänningsskydd för I/O:er och styrsystem

Smalt överspänningsskydd för I/O:er och styrsystem
Phoenix Contact har lanserat en väldigt smal skyddsenhet för 24 V-strömförsörjning. Den heter TERMITRAB complete typ 3.

När man monterar potentialfördelare CLIPLINE complete och automatsäkringarna PTCB, kan man nu använda skyddsenheterna från TERMINTAB som överspänningsskydd, eftersom de har samma kontur som säkringen. Diodteknik används för att ha hög skyddsnivå för känslig elektronik. Överbelastningsskyddet är endast 6,2 mm brett och väger 32 g. Det har skyddsklass IP20 och följer standard IEC 61643-11 2011 och EN 61643-11 2012. 

TERMITRAB complete typ 3 är jackbart uppbyggd. I händelse av en överbelastning byter man enkelt ut skyddskontakten utan att påverka installationen. Skyddsenheterna TTC-6P-T3-24DC finns både med push-in anslutningsteknik och med skruvanslutning. Det har ett säkert förhållande vid överbelastning genom integrerad frånskiljaranordning.

Teknisk data

EN typ: T3
Strömförsörjningsystem IEC: DC
Antal portar: 1
Montering: Bärskena TH 35 - 7,5 mm
Färg: Mörkgrå eller ljusgrå
Poltal: 2
Signalering vid överspänning: optisk
GTIN: 4055626522333

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.

Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

ActiveLights Hybrid belysningsstolpar med rörelsekänsliga solceller

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.