• Nyheter
  • Släpp in ljuset med ny takfönsterkupa

Nyheter

Släpp in ljuset med ny takfönsterkupa

Släpp in ljuset
2017-04-03
VELUX lanserar en ny takfönsterkupa som släpper in upp till dubbelt så mycket dagsljus som en traditionell takkupa samtidigt som den skapar större rymd i rummet och förbättrar ventilationen.

VELUX nya takfönsterkupa är lätt vinklad utåt och har även fönster i taket. Med ökat ljusinsläpp, en bättre ventilation och större rymd i rummet bidrar den till ett förbättrat inneklimat. Ljusinsläppet blir upp till dubbelt så stort som med en traditionell takkupa. Dessutom når dagsljuset längre in i rummet.

Takfönsterkupan levereras med två eller tre takfönster i bredd med totalt fyra eller sex fönster.

Fönstren finns som topphängda eller pivothängda. Insidan kan erhållas av underhållsfritt Everfinish polyuretan eller vitlackerat furu. Utsidan är av underhållsfri aluminiumbeklädnad i grått. Glasning med tre- eller tvåglasruta.

Takfönsterkupan kan kompletteras med solskydd och kombineras med VELUX INTEGRA® för automatisk styrning av ventilation och solskydd. Manövrering sker manuellt men pivothängda fönster kan även manövreras med VELUX INTEGRA® fjärrstyrning.

Takfönsterkupan monteras i profilerat takmaterial. Taklutning 35°- 70°.

Skriven av Anna Göth

VELUX takfönsterkupa
VELUX takfönsterkupa
VELUX takfönsterkupa kan fås med solskydd
VELUX takfönsterkupa kan fås med solskydd
VELUX INTEGRA® fjärrstyrning
VELUX INTEGRA® fjärrstyrning

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.