• Nyheter
  • Släpp in ljuset med ny takfönsterkupa

Nyheter

Släpp in ljuset med ny takfönsterkupa

Släpp in ljuset
VELUX lanserar en ny takfönsterkupa som släpper in upp till dubbelt så mycket dagsljus som en traditionell takkupa samtidigt som den skapar större rymd i rummet och förbättrar ventilationen.

VELUX nya takfönsterkupa är lätt vinklad utåt och har även fönster i taket. Med ökat ljusinsläpp, en bättre ventilation och större rymd i rummet bidrar den till ett förbättrat inneklimat. Ljusinsläppet blir upp till dubbelt så stort som med en traditionell takkupa. Dessutom når dagsljuset längre in i rummet.

Takfönsterkupan levereras med två eller tre takfönster i bredd med totalt fyra eller sex fönster.

Fönstren finns som topphängda eller pivothängda. Insidan kan erhållas av underhållsfritt Everfinish polyuretan eller vitlackerat furu. Utsidan är av underhållsfri aluminiumbeklädnad i grått. Glasning med tre- eller tvåglasruta.

Takfönsterkupan kan kompletteras med solskydd och kombineras med VELUX INTEGRA® för automatisk styrning av ventilation och solskydd. Manövrering sker manuellt men pivothängda fönster kan även manövreras med VELUX INTEGRA® fjärrstyrning.

Takfönsterkupan monteras i profilerat takmaterial. Taklutning 35°- 70°.

Skriven av Anna Göth

VELUX takfönsterkupa
VELUX takfönsterkupa
VELUX takfönsterkupa kan fås med solskydd
VELUX takfönsterkupa kan fås med solskydd
VELUX INTEGRA® fjärrstyrning
VELUX INTEGRA® fjärrstyrning

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.