• Nyheter
  • Skyddslock för eluttag underlättar vid renovering

Nyheter

Skyddslock för eluttag underlättar vid renovering

Skyddslock för eluttag underlättar vid renovering
RDS El & tele har utvecklat ett hjälpmedel för att underlätta för både professionella hantverkare och privatpersoner med mindre hantverksvana. Att kunna undvika att få elstötar vid måleri- och tapetseringsarbete ger en tryggare arbetsmiljö.

Skyddslocket har en universell utformning som passar de flesta infällda 2-vägsuttag. Den finns i två utföranden, ett för förhöjda jordstift och ett utan. När locket sätts på plats omsluter det hela mellanramen för eluttaget och ger ett fullgott beröringsskydd. Båda locken kan också skruvas fast.  

Innan installation ska säkringen för de aktuella uttagen stängas av, sedan kan eluttagens plastkåpa avlägsnas för att skyddas med locken från RDS El & tele. Under renoveringsarbetet kan alltså rummets taklampa användas som arbetsbelysning och man slippa stänga av huvudströmbrytaren för att installera tillfällig källa för belysning.

Locket skyddar mot färg, tapetlim och damm och lämnar inga synliga märken efter målning då locket är något mindre än uttagets plastkåpa. Dessutom bidrar skyddslocket med att underlätta samspelet mellan elektriker och målare då elarbetet kan slutföras helt innan målaren tar vid.

Skyddslocken säljs i 2-pack, det är CE-märkt och tillverkat av återvunnen PP-plast. Eftersom locket kan återanvändas besparas också den tejp som annars vanligtvis används av både yrkesfolk och privatpersoner.


Skriven av Jenny Öhlund

Säljs i 2-pack, anpassade efter förhöjda jordstift eller utan
Säljs i 2-pack, anpassade efter förhöjda jordstift eller utan
Skyddslocken CE-märkt och tillverkat av återvunnen PP-plast
Skyddslocken CE-märkt och tillverkat av återvunnen PP-plast

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.