• Nyheter
  • Skyddslock för eluttag underlättar vid renovering

Nyheter

Skyddslock för eluttag underlättar vid renovering

Skyddslock för eluttag underlättar vid renovering
RDS El & tele har utvecklat ett hjälpmedel för att underlätta för både professionella hantverkare och privatpersoner med mindre hantverksvana. Att kunna undvika att få elstötar vid måleri- och tapetseringsarbete ger en tryggare arbetsmiljö.

Skyddslocket har en universell utformning som passar de flesta infällda 2-vägsuttag. Den finns i två utföranden, ett för förhöjda jordstift och ett utan. När locket sätts på plats omsluter det hela mellanramen för eluttaget och ger ett fullgott beröringsskydd. Båda locken kan också skruvas fast.  

Innan installation ska säkringen för de aktuella uttagen stängas av, sedan kan eluttagens plastkåpa avlägsnas för att skyddas med locken från RDS El & tele. Under renoveringsarbetet kan alltså rummets taklampa användas som arbetsbelysning och man slippa stänga av huvudströmbrytaren för att installera tillfällig källa för belysning.

Locket skyddar mot färg, tapetlim och damm och lämnar inga synliga märken efter målning då locket är något mindre än uttagets plastkåpa. Dessutom bidrar skyddslocket med att underlätta samspelet mellan elektriker och målare då elarbetet kan slutföras helt innan målaren tar vid.

Skyddslocken säljs i 2-pack, det är CE-märkt och tillverkat av återvunnen PP-plast. Eftersom locket kan återanvändas besparas också den tejp som annars vanligtvis används av både yrkesfolk och privatpersoner.


Skriven av Jenny Öhlund

Säljs i 2-pack, anpassade efter förhöjda jordstift eller utan
Säljs i 2-pack, anpassade efter förhöjda jordstift eller utan
Skyddslocken CE-märkt och tillverkat av återvunnen PP-plast
Skyddslocken CE-märkt och tillverkat av återvunnen PP-plast

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.