Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Skyddsklassad sågstövel

Grubs Chainamic, skyddsklassade sågstövel
Grub's nya skyddsstövel Chainamic är utrustad med tåhätta och spiktrampsskydd, sajpad sula samt är godkänd enligt högsta skyddsklass EN ISO 17249 – klass 3 (28m/sek) och som skyddsstövel EN ISO 20345 – klass S 5. Stöveln är utvecklad för att både hålla fötterna varma och säkra vid arbete utomhus under vintern.

Chainamic sågstövel är tillverkad av naturgummi och värmeisolerande neopren som omsluter hela foten och gör att stöveln känns varm och torr. Den skyddande tåhättan och spiktrampsskyddet är av keramisk komposit som inte leder upp kyla.

Den sajpade sulan är av nitril och uppfyller EUs högsta krav på glidmotstånd enligt TM144: 1999 klass "C" för ett utmärkt grepp. Mellansulan och klacken är stötabsorberande och ett inlägg av härdad epoxy ger ökad vridstyvhet och minskar ytterligare risken för fot- och belastningsskador. Stöveln har även ett förstärkt hälskydd och en löstagbar innersula.

Chainamic har ett flexibelt och tättslutande skaft som hindrar exempelvis träflis och snö att falla ner i stöveln.

Värmeisolering: 20 °C - Komfortzon mellan ca -10 - +15 ºC
Skafthöjd: 36 cm (storlek 42)
Färg: Svart/orange
Storlek: 39/40 – 48


Skriven av Helena Bengtsson

Chainamic - skyddsklassad sågstövel från Grubs
Chainamic - skyddsklassad sågstövel från Grubs

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.