Nyheter

Skyddsklassad sågstövel

Grubs Chainamic, skyddsklassade sågstövel
Grub's nya skyddsstövel Chainamic är utrustad med tåhätta och spiktrampsskydd, sajpad sula samt är godkänd enligt högsta skyddsklass EN ISO 17249 – klass 3 (28m/sek) och som skyddsstövel EN ISO 20345 – klass S 5. Stöveln är utvecklad för att både hålla fötterna varma och säkra vid arbete utomhus under vintern.

Chainamic sågstövel är tillverkad av naturgummi och värmeisolerande neopren som omsluter hela foten och gör att stöveln känns varm och torr. Den skyddande tåhättan och spiktrampsskyddet är av keramisk komposit som inte leder upp kyla.

Den sajpade sulan är av nitril och uppfyller EUs högsta krav på glidmotstånd enligt TM144: 1999 klass "C" för ett utmärkt grepp. Mellansulan och klacken är stötabsorberande och ett inlägg av härdad epoxy ger ökad vridstyvhet och minskar ytterligare risken för fot- och belastningsskador. Stöveln har även ett förstärkt hälskydd och en löstagbar innersula.

Chainamic har ett flexibelt och tättslutande skaft som hindrar exempelvis träflis och snö att falla ner i stöveln.

Värmeisolering: 20 °C - Komfortzon mellan ca -10 - +15 ºC
Skafthöjd: 36 cm (storlek 42)
Färg: Svart/orange
Storlek: 39/40 – 48


Skriven av Helena Bengtsson

Chainamic - skyddsklassad sågstövel från Grubs
Chainamic - skyddsklassad sågstövel från Grubs

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.