Nyheter

Skyddsglasögon även mot solen

Skyddsglasögon även mot solen
Från Sperian kommer nya skyddsglasögon i en lätt modell som även ska skydda mot UV-ljus.

       
 Skyddsglasögonen Sperian Solar Pro har utformats för att skydda mot UV-ljus ge ett sportigt intryck.
  

Sperian utökar sitt sortiment av skyddsglasögon med Solar Pro som ska ge ett sportigt intryck. Som namnet antyder ska glasögonen ge skydd mot UV-strålningen och dessutom fri sikt åt sidorna. De justerbara skalmarna och näsbryggan är vadderade för att glasögonen skall sitta bekvämt utan att glida.

Ändrar sig efter ljuset

Glasögonen finns med flera olika linser. Det är exempelvis polariserade och fotokromatiska linser som ska minimera skarpt solljus och reflexer. De fotokromatiska linserna anpassas även automatiskt till förändrade ljusförhållanden. Något som ska göra dem lämpliga för den som varvar inom- och utomhusjobb.

Bättre skydd mot repor

Linserna finns också med en reptålig ytbeläggning. Enligt leverantören ska den ge fem gånger bättre motstånd mot repor än andra beläggningar på marknaden.

 

 

 

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.