Nyheter

Skyddsglasögon även mot solen

Skyddsglasögon även mot solen
Från Sperian kommer nya skyddsglasögon i en lätt modell som även ska skydda mot UV-ljus.

       
 Skyddsglasögonen Sperian Solar Pro har utformats för att skydda mot UV-ljus ge ett sportigt intryck.
  

Sperian utökar sitt sortiment av skyddsglasögon med Solar Pro som ska ge ett sportigt intryck. Som namnet antyder ska glasögonen ge skydd mot UV-strålningen och dessutom fri sikt åt sidorna. De justerbara skalmarna och näsbryggan är vadderade för att glasögonen skall sitta bekvämt utan att glida.

Ändrar sig efter ljuset

Glasögonen finns med flera olika linser. Det är exempelvis polariserade och fotokromatiska linser som ska minimera skarpt solljus och reflexer. De fotokromatiska linserna anpassas även automatiskt till förändrade ljusförhållanden. Något som ska göra dem lämpliga för den som varvar inom- och utomhusjobb.

Bättre skydd mot repor

Linserna finns också med en reptålig ytbeläggning. Enligt leverantören ska den ge fem gånger bättre motstånd mot repor än andra beläggningar på marknaden.

 

 

 

Nyheter

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.