Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Skyddsglasögon även mot solen

Skyddsglasögon även mot solen
Från Sperian kommer nya skyddsglasögon i en lätt modell som även ska skydda mot UV-ljus.

       
 Skyddsglasögonen Sperian Solar Pro har utformats för att skydda mot UV-ljus ge ett sportigt intryck.
  

Sperian utökar sitt sortiment av skyddsglasögon med Solar Pro som ska ge ett sportigt intryck. Som namnet antyder ska glasögonen ge skydd mot UV-strålningen och dessutom fri sikt åt sidorna. De justerbara skalmarna och näsbryggan är vadderade för att glasögonen skall sitta bekvämt utan att glida.

Ändrar sig efter ljuset

Glasögonen finns med flera olika linser. Det är exempelvis polariserade och fotokromatiska linser som ska minimera skarpt solljus och reflexer. De fotokromatiska linserna anpassas även automatiskt till förändrade ljusförhållanden. Något som ska göra dem lämpliga för den som varvar inom- och utomhusjobb.

Bättre skydd mot repor

Linserna finns också med en reptålig ytbeläggning. Enligt leverantören ska den ge fem gånger bättre motstånd mot repor än andra beläggningar på marknaden.

 

 

 

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.