Nyheter

Skum för brandsäkra tätningar

Skum för brandsäkra tätningar
Hilti lanserar brandskyddsskummet CP660 som är typgodkänt för tätning av ett flertal olika genomföringar för el och vvs.

      
 Med Hiltis nya brandskyddsskum CP660 kan man täta genomföringar med brandklass upp till EI 120.

Tätningsskummet CP660 innehåller en speciell typ av grafit som expanderar då den utsätts för brand. Skummet kan därför användas för tätning av olika typer av brännbara genomföringar av kablar eller plaströr. Enligt Hilti ska produkten vara särskilt lämplig för tätning av små till mellanstora öppningar med genomgående kablar eller kabelstegar i väggar eller bjälklag.

Enbart skum räcker

Med hjälp av skummet ska det gå snabbt och enkelt att göra en komplett tätning, eftersom inga övriga produkter behövs. Skummet expanderar till sex gånger sin ursprungliga volym och härdar sedan fullt ut på tio minuter. Efter härdningen är skummet fortfarande flexibelt vilket gör det enklare att komplettera i efterhand.
Produkten är typgodkänd med brandklassning upp till EI 120.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.