Nyheter

Skum för brandsäkra tätningar

Skum för brandsäkra tätningar
Hilti lanserar brandskyddsskummet CP660 som är typgodkänt för tätning av ett flertal olika genomföringar för el och vvs.

      
 Med Hiltis nya brandskyddsskum CP660 kan man täta genomföringar med brandklass upp till EI 120.

Tätningsskummet CP660 innehåller en speciell typ av grafit som expanderar då den utsätts för brand. Skummet kan därför användas för tätning av olika typer av brännbara genomföringar av kablar eller plaströr. Enligt Hilti ska produkten vara särskilt lämplig för tätning av små till mellanstora öppningar med genomgående kablar eller kabelstegar i väggar eller bjälklag.

Enbart skum räcker

Med hjälp av skummet ska det gå snabbt och enkelt att göra en komplett tätning, eftersom inga övriga produkter behövs. Skummet expanderar till sex gånger sin ursprungliga volym och härdar sedan fullt ut på tio minuter. Efter härdningen är skummet fortfarande flexibelt vilket gör det enklare att komplettera i efterhand.
Produkten är typgodkänd med brandklassning upp till EI 120.

 

 

Nyheter

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Världens mest spridda byggblock förnyas

2019-11-08
Byggmaterial

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Ny serie monteringslim

2019-11-04
Lim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.