• Nyheter
  • Skruvsystem för infästning på låglutande tak

Nyheter

Skruvsystem för infästning på låglutande tak

Skruvsystem för infästning på låglutande tak
2008-11-19
Ett skruvsystem som ska underlätta arbetet med infästning av tätskikt och isolering mot betong, har tagits fram av SFS Intec i Strängnäs.

      
 

SFS Intecs nya system med Tit-skruv ska ge en säker infästning av tätskikt med isolering upp till 500 millimeter, på låglutande tak.

 

Företagets Iso-Tak system med plasthylsor har kompletteras med den nya Tit-skruven. Det nya systemet är avsett för arbete med låglutande tak, fallisolering och tunna betongväggar. Enligt företaget ger systemet en säkrare infästning som även fungerar bra på ojämna betongunderlag.


Den nya skruven har två olika gängstigningar, en som fäster i betongen och en som håller platshylsan fixerad och låser tätskiktet mot isoleringen. Fastsättningen görs genom att ett hål borras genom ytskikt och isolering. För att fästa skruven i betongen borras sedan ett mindre hål, med djupstopp, i centrum av det första. När skruven är fäst i betongen efterdras den blå hylsan så att tätskiktet ligger an mot underlaget.


Skruvarna finns i fyra längder som täcker isoleringstjocklekar mellan 75 och 515 millimeter.

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.