• Nyheter
  • Skruvsystem för infästning på låglutande tak

Nyheter

Skruvsystem för infästning på låglutande tak

Skruvsystem för infästning på låglutande tak
2008-11-19
Ett skruvsystem som ska underlätta arbetet med infästning av tätskikt och isolering mot betong, har tagits fram av SFS Intec i Strängnäs.

      
 

SFS Intecs nya system med Tit-skruv ska ge en säker infästning av tätskikt med isolering upp till 500 millimeter, på låglutande tak.

 

Företagets Iso-Tak system med plasthylsor har kompletteras med den nya Tit-skruven. Det nya systemet är avsett för arbete med låglutande tak, fallisolering och tunna betongväggar. Enligt företaget ger systemet en säkrare infästning som även fungerar bra på ojämna betongunderlag.


Den nya skruven har två olika gängstigningar, en som fäster i betongen och en som håller platshylsan fixerad och låser tätskiktet mot isoleringen. Fastsättningen görs genom att ett hål borras genom ytskikt och isolering. För att fästa skruven i betongen borras sedan ett mindre hål, med djupstopp, i centrum av det första. När skruven är fäst i betongen efterdras den blå hylsan så att tätskiktet ligger an mot underlaget.


Skruvarna finns i fyra längder som täcker isoleringstjocklekar mellan 75 och 515 millimeter.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.