• Nyheter
  • Skruvsystem för infästning på låglutande tak

Nyheter

Skruvsystem för infästning på låglutande tak

Skruvsystem för infästning på låglutande tak
2008-11-19
Ett skruvsystem som ska underlätta arbetet med infästning av tätskikt och isolering mot betong, har tagits fram av SFS Intec i Strängnäs.

      
 

SFS Intecs nya system med Tit-skruv ska ge en säker infästning av tätskikt med isolering upp till 500 millimeter, på låglutande tak.

 

Företagets Iso-Tak system med plasthylsor har kompletteras med den nya Tit-skruven. Det nya systemet är avsett för arbete med låglutande tak, fallisolering och tunna betongväggar. Enligt företaget ger systemet en säkrare infästning som även fungerar bra på ojämna betongunderlag.


Den nya skruven har två olika gängstigningar, en som fäster i betongen och en som håller platshylsan fixerad och låser tätskiktet mot isoleringen. Fastsättningen görs genom att ett hål borras genom ytskikt och isolering. För att fästa skruven i betongen borras sedan ett mindre hål, med djupstopp, i centrum av det första. När skruven är fäst i betongen efterdras den blå hylsan så att tätskiktet ligger an mot underlaget.


Skruvarna finns i fyra längder som täcker isoleringstjocklekar mellan 75 och 515 millimeter.

 

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.