Nyheter

Skruvpålar ger snabb grund

Skruvpålar ger snabb grund
Grundläggning med skruvpålar ska ge ett enkelt och snabbt alternativ till plintgrunder eller traditionell pålning.

  
 
 
 

Skruvpålar är ett snabbt alternativ till traditionell grundläggning. Pålarna kan drivas ner manuellt eller med maskin.

  

Företaget Alfabryggan AB utökar sitt sortiment med skruvpålar av varmförzinkat stål. Enligt företaget är skruvpålning ett kostnadseffektivt och snabbt sätt att göra en grund för många slags byggnader. Metoden uppges kunna ersätta både traditionell pålning, plintgrunder och andra typer av betonggrunder.

Skruvas till frostfritt djup
Genom skruvens utformning drivs skruvpålarna snabbt ner till full bärighet på frostfritt djup. I sortimentet finns både mindre skruvpålar för manuell montering och grövre skruvpålar som drivs ner maskinellt. Pålar för manuell neddrivning finns i längder från 1 150 till 3 150 millimeter, och maskinellt monterbara upp till 6 000 millimeter.

Kan återanvändas
Installationen uppges vara tyst, ren och snabb, och ska inte heller medföra åverkan på omkringliggande miljö. Skruvpålarna kan även skruvas upp och återanvändas vilket gör att de även lämpar sig för tillfälliga byggnader.

Många användningsområden
Exempel på skruvpålarnas användningsområden är bryggor, staket, plank, återvinningsstationer, bullerplank, terrasser, trappor, hus, motorvärmarstolpar, skyltar och broar.

 

Filmklipp med skruvpålning.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.