Nyheter

Skruvmejslar som kommer åt

Skruvmejslar som kommer åt
Skruvmejslarna i Slimline-serien har en extra smal klinga för att göra det enkelt att komma åt försänkta skruvar och arbeta med fjäderplint.

 

 
 

Slimline skruvmejslar. 1. Ergonomiskt handtag ska överföra kraften. 2. Skyddande isolering och smal klinga för elsäkerhet.

 

 

 

 

Skruvmejselserien från Weidmüller uppges ha upp till 33 procent smalare klinga. Det ska ge användaren enkel åtkomst av försänkta skruvar och bättre manövrering av fjäderplint.

Klinga med sprutad isolering

Skruvmejslarna har en skyddande isolering som är sprutad direkt på klingan. Det ska ge mejslarna elsäkerhet enligt VDE-standard vid arbeten med applikationer upp till 1 500 VDC och 1 000 VAC.

Ergonomi och kraft

Mejslarna har så kallat Soft Finish-grepp. Det består av en plastkomponenter som låser handtaget vid klingan, är slagtåliga och ger bra grepp. Tillsammans ska de olika plasterna ge ett handtag som är behagligt att hålla i och samtidigt ge optimal kraftöverföring.

 

 

 

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.