Nyheter

Skruva i betong utan plugg

Skruva i betong utan plugg
M-Cut är en ny betongskruv med skärande gängor av härdat stål som möjliggör infästning utan plugg direkt i betongen.

          
 Gothia Fästtekniks nya betongskruv M-Cut behöver inte monteras med plugg. Nu är det bara att borra och skruva.                              

För att montera olika inredningsdetaljer i betong har man tidigare alltid varit tvungen att använda plastplugg eller motsvarande. Men nu ska man för första gången kunna skruva i betong utan att använda plugg. Gothia Fästteknik har nämligen lanserat en skruv som kan monteras i betong, natursten, hål- och fulltegel – helt utan plugg.

Skär utan att spränga

Som tidigare krävs ett förborrat hål för skruven. Men tack vare att plugg inte behövs kan hålet borras med betydligt mindre diameter. Vid monteringen skär skruvens gänga i materialet utan att spränga. Något som ska medge montage närmare kanter än med expanderande infästningar.
Enligt uppgift ska skruven vara enkel att demontera och den kan även återanvändas.

Nersänkt eller kullrig

Skruven är av härdat stål och finns med diameter ner till 3 millimeter. Den finns med både nersänkt och kullrigt huvud.

 

 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.