Nyheter

Skruva i betong utan plugg

Skruva i betong utan plugg
M-Cut är en ny betongskruv med skärande gängor av härdat stål som möjliggör infästning utan plugg direkt i betongen.

          
 Gothia Fästtekniks nya betongskruv M-Cut behöver inte monteras med plugg. Nu är det bara att borra och skruva.                              

För att montera olika inredningsdetaljer i betong har man tidigare alltid varit tvungen att använda plastplugg eller motsvarande. Men nu ska man för första gången kunna skruva i betong utan att använda plugg. Gothia Fästteknik har nämligen lanserat en skruv som kan monteras i betong, natursten, hål- och fulltegel – helt utan plugg.

Skär utan att spränga

Som tidigare krävs ett förborrat hål för skruven. Men tack vare att plugg inte behövs kan hålet borras med betydligt mindre diameter. Vid monteringen skär skruvens gänga i materialet utan att spränga. Något som ska medge montage närmare kanter än med expanderande infästningar.
Enligt uppgift ska skruven vara enkel att demontera och den kan även återanvändas.

Nersänkt eller kullrig

Skruven är av härdat stål och finns med diameter ner till 3 millimeter. Den finns med både nersänkt och kullrigt huvud.

 

 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.