Nyheter

Skolbyggandet på rekordnivåer

Skolbyggandet på rekordnivåer
Byggmaterialvolymen för skolor ökade 2016

Den totala byggmaterialvolymen relaterad till ny- och ombyggnadsinvesteringar inom skola, förskola och andra utbildningslokaler steg mot nya rekordnivåer under 2016. Beräknat som påbörjade investeringar växte ny- och ombyggandet med drygt 40 procent 2016. Detta redovisar analysföretaget Industrifakta i sin kommande konjunkturrapport som släpps i slutet av mars. Det är den kraftigaste ökningen av skolbyggandet som vi sett på många år, säger Jens Linderoth analysansvarig på Industrifakta. Aktiviteten har visserligen varit hög i stora delar av landet men man kan dock konstatera att de tre storstadslänen tillsammans svarade för drygt hälften av hela investeringsvolymen inom skolor, avslutar Jens.

Källa Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.