Nyheter

Skolbyggandet på rekordnivåer

Skolbyggandet på rekordnivåer
Byggmaterialvolymen för skolor ökade 2016

Den totala byggmaterialvolymen relaterad till ny- och ombyggnadsinvesteringar inom skola, förskola och andra utbildningslokaler steg mot nya rekordnivåer under 2016. Beräknat som påbörjade investeringar växte ny- och ombyggandet med drygt 40 procent 2016. Detta redovisar analysföretaget Industrifakta i sin kommande konjunkturrapport som släpps i slutet av mars. Det är den kraftigaste ökningen av skolbyggandet som vi sett på många år, säger Jens Linderoth analysansvarig på Industrifakta. Aktiviteten har visserligen varit hög i stora delar av landet men man kan dock konstatera att de tre storstadslänen tillsammans svarade för drygt hälften av hela investeringsvolymen inom skolor, avslutar Jens.

Källa Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.