• Nyheter
  • Skivfixtur tätar skarvar i yttervägg

Nyheter

Skivfixtur tätar skarvar i yttervägg

Skivfixtur tätar skarvar i yttervägg
Europrofil lanserar en ny fixtur för montering av skivor i ytterväggar. Fixturen är en H-profil av plast som ska vara enkel att montera och ge tätare skarvar.

    
 

Europrofils nya montageprofil för ytterväggar ska ge tätare skarvar

mellan väggskivorna och dessutom

mellan skiva och regelstomme.

 

 

 

Skivfixturen är en H-profil som är tillverkad av strängsprutad PVC.

 

 

Från Europrofil kommer en ny patentsökt fixtur för montering av skivor i ytterväggar. Fixturen är en H-profil av plast som monteras mot regelstommen med den dubbelhäftande tejp som finns på profilens bakre fläns. Dessutom limmas fixturen fast i underlaget genom att lim tillåts komma ut ur profilen genom stansade hål på profilens baksida. Vid montering av skivorna tätas skarven med fixturens profilkropp och det applicerade limmet.

Täta skarvar
Enligt Europrofil kan man med väggskivor monterade i H-profilen undvika glipor mellan skivskarvar och stomme. Med limning i stället för skruvning kan man dessutom helt slippa skruvskador på skivorna.
Företaget uppger även att en limmad skiva blir minst dubbelt så starkt förankrad som en konventionellt skruvad skiva.

Kräver speciallim
Enligt Europrofil ställs stora krav på det lim som ska användas, både vad gäller styrka och montagehastighet. Därför har man utvecklat det vattenbaserade silikatlimmet Magna, som ska klara kraven. Limmet uppges även vara åldersbeständigt i denna applikation och montageprofilen skyddar det mot UV-ljus.  

Mera om montering med lim
MaterialForum har tidigare skrivit om Europrofils metod för montering av skivor på stålstomme med hjälp av lim och magnetlister. Länk till artikeln.

 

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.