Nyheter

Skiva av återvunnen plast

Skiva av återvunnen plast
2020-08-17
Gop erbjuder ett antal byggskivor tillverkade av återvunnet plastavfall. En av dessa är EKOply som kan användas för applikationer både inomhus och utomhus som alternativ till exempelvis MDF eller plywood.

EKOply är tillverkad av 100 % återvunnet material och består av ett homogent ytskikt med kärna av skummad polypropen och polyeten. Skivan är fukttålig och kan inte ruttna. Den har även god resistens mot kemikalier och är behandlad med ett UV-skydd. Skivan finns i grå, svart, grön, röd, blå, brun och vit kulör.

EKOply har låg vikt och hög slagtålighet och kan därför användas som alternativ till MDF eller plywood. Exempel på användningsområden är i olika typer av byggnationer, vid gjutning av betong med mera, inredning i stall, ladugårdar eller transportfordon. Kan även användas utomhus.
 
Skivan är lätt att bearbeta med vanliga träverktyg.

Mått
Längd: 2 440 mm.
Bredd: 1 220 mm.
Tjocklek: 12, 19 mm.

I företagets sortiment av skivor tillverkade av återvunnen plast ingår även Multiboard Reg, en seg och slagtålig skiva med mönstrat halkskydd och Multiplank Reg plastplank som finns i ett flertal brädformat och kulörer. 

Skriven av Anna Göth

EKOply byggskiva av återvunnen plast
EKOply byggskiva av återvunnen plast
EKOply byggskiva
EKOply byggskiva

Nyheter

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.