Nyheter

Skiva av återvunnen plast

Skiva av återvunnen plast
Gop erbjuder ett antal byggskivor tillverkade av återvunnet plastavfall. En av dessa är EKOply som kan användas för applikationer både inomhus och utomhus som alternativ till exempelvis MDF eller plywood.

EKOply är tillverkad av 100 % återvunnet material och består av ett homogent ytskikt med kärna av skummad polypropen och polyeten. Skivan är fukttålig och kan inte ruttna. Den har även god resistens mot kemikalier och är behandlad med ett UV-skydd. Skivan finns i grå, svart, grön, röd, blå, brun och vit kulör.

EKOply har låg vikt och hög slagtålighet och kan därför användas som alternativ till MDF eller plywood. Exempel på användningsområden är i olika typer av byggnationer, vid gjutning av betong med mera, inredning i stall, ladugårdar eller transportfordon. Kan även användas utomhus.
 
Skivan är lätt att bearbeta med vanliga träverktyg.

Mått
Längd: 2 440 mm.
Bredd: 1 220 mm.
Tjocklek: 12, 19 mm.

I företagets sortiment av skivor tillverkade av återvunnen plast ingår även Multiboard Reg, en seg och slagtålig skiva med mönstrat halkskydd och Multiplank Reg plastplank som finns i ett flertal brädformat och kulörer. 

Skriven av Anna Göth

EKOply byggskiva av återvunnen plast
EKOply byggskiva av återvunnen plast
EKOply byggskiva
EKOply byggskiva

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.