Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Skiva av återvunnen plast

Skiva av återvunnen plast
Gop erbjuder ett antal byggskivor tillverkade av återvunnet plastavfall. En av dessa är EKOply som kan användas för applikationer både inomhus och utomhus som alternativ till exempelvis MDF eller plywood.

EKOply är tillverkad av 100 % återvunnet material och består av ett homogent ytskikt med kärna av skummad polypropen och polyeten. Skivan är fukttålig och kan inte ruttna. Den har även god resistens mot kemikalier och är behandlad med ett UV-skydd. Skivan finns i grå, svart, grön, röd, blå, brun och vit kulör.

EKOply har låg vikt och hög slagtålighet och kan därför användas som alternativ till MDF eller plywood. Exempel på användningsområden är i olika typer av byggnationer, vid gjutning av betong med mera, inredning i stall, ladugårdar eller transportfordon. Kan även användas utomhus.
 
Skivan är lätt att bearbeta med vanliga träverktyg.

Mått
Längd: 2 440 mm.
Bredd: 1 220 mm.
Tjocklek: 12, 19 mm.

I företagets sortiment av skivor tillverkade av återvunnen plast ingår även Multiboard Reg, en seg och slagtålig skiva med mönstrat halkskydd och Multiplank Reg plastplank som finns i ett flertal brädformat och kulörer. 

Skriven av Anna Göth

EKOply byggskiva av återvunnen plast
EKOply byggskiva av återvunnen plast
EKOply byggskiva
EKOply byggskiva

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.