Nyheter

Skiva av återvunnen plast

Skiva av återvunnen plast
Gop erbjuder ett antal byggskivor tillverkade av återvunnet plastavfall. En av dessa är EKOply som kan användas för applikationer både inomhus och utomhus som alternativ till exempelvis MDF eller plywood.

EKOply är tillverkad av 100 % återvunnet material och består av ett homogent ytskikt med kärna av skummad polypropen och polyeten. Skivan är fukttålig och kan inte ruttna. Den har även god resistens mot kemikalier och är behandlad med ett UV-skydd. Skivan finns i grå, svart, grön, röd, blå, brun och vit kulör.

EKOply har låg vikt och hög slagtålighet och kan därför användas som alternativ till MDF eller plywood. Exempel på användningsområden är i olika typer av byggnationer, vid gjutning av betong med mera, inredning i stall, ladugårdar eller transportfordon. Kan även användas utomhus.
 
Skivan är lätt att bearbeta med vanliga träverktyg.

Mått
Längd: 2 440 mm.
Bredd: 1 220 mm.
Tjocklek: 12, 19 mm.

I företagets sortiment av skivor tillverkade av återvunnen plast ingår även Multiboard Reg, en seg och slagtålig skiva med mönstrat halkskydd och Multiplank Reg plastplank som finns i ett flertal brädformat och kulörer. 

Skriven av Anna Göth

EKOply byggskiva av återvunnen plast
EKOply byggskiva av återvunnen plast
EKOply byggskiva
EKOply byggskiva

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.