Nyheter

Skapa säkrare busshållplatser

Skapa säkrare busshållplatser
Omni Trafikmiljö har lanserat en hållplatsbrygga som med ett skyddande räcke ökar säkerheten för trafikanter i bussar och skolskjutsar vid små landsortshållplatser. Bryggan kan monteras utan gjutning eller andra omfattande markarbeten, vilket underlättar för entreprenören. Hållplatsbryggan Midgård finns i två modeller, med täckt golv eller gallergolv.

Hållplatsbryggan Midgård är ett enkelt och snabbt sätt att förbättra och säkerhetsutforma busshållplatser vid vägrenen. Den placeras på befintlig markyta, de justerbara benen i bryggans bakkant tar upp lutningar i vägrenen eller diket. Bryggan kan tillverkas av varmförzinkat stål eller aluminium, vilket gör den underhållsfri. Räcket ger en skyddad inramning för såväl vuxna som skolbarn. Räckets höjd är 1100 mm och frontsektionen är i barnsäkert utförande.

Hållplatsbryggorna kan enkelt placeras ut eller omflyttas när så önskas. Bryggorna är försedd med ställbara stödben i bakkant. Hållplatsbryggan finns i två utföranden.

Hållplatsbrygga av anodiserad aluminium.
Bryggan som är gjord av aluminium har en täckt struktur som skyddar för växande ogräs underifrån. Hållplatsbryggan är lätt och kan därför lyftas på plats för hand.

Hållplatsbrygga av varmförzinkat stål.
Bryggan som är tillverkad av stål är en robust konstruktion med gallerdurk som golv. Gallerdurken gör att grus och snö faller genom, och hållplatsbryggan kräver därför inget underhåll.

Skriven av Malena Beijer

Skapa säkrare busshållplatser
Skapa säkrare busshållplatser

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.