Nyheter

Skapa säkrare busshållplatser

Skapa säkrare busshållplatser
Omni Trafikmiljö har lanserat en hållplatsbrygga som med ett skyddande räcke ökar säkerheten för trafikanter i bussar och skolskjutsar vid små landsortshållplatser. Bryggan kan monteras utan gjutning eller andra omfattande markarbeten, vilket underlättar för entreprenören. Hållplatsbryggan Midgård finns i två modeller, med täckt golv eller gallergolv.

Hållplatsbryggan Midgård är ett enkelt och snabbt sätt att förbättra och säkerhetsutforma busshållplatser vid vägrenen. Den placeras på befintlig markyta, de justerbara benen i bryggans bakkant tar upp lutningar i vägrenen eller diket. Bryggan kan tillverkas av varmförzinkat stål eller aluminium, vilket gör den underhållsfri. Räcket ger en skyddad inramning för såväl vuxna som skolbarn. Räckets höjd är 1100 mm och frontsektionen är i barnsäkert utförande.

Hållplatsbryggorna kan enkelt placeras ut eller omflyttas när så önskas. Bryggorna är försedd med ställbara stödben i bakkant. Hållplatsbryggan finns i två utföranden.

Hållplatsbrygga av anodiserad aluminium.
Bryggan som är gjord av aluminium har en täckt struktur som skyddar för växande ogräs underifrån. Hållplatsbryggan är lätt och kan därför lyftas på plats för hand.

Hållplatsbrygga av varmförzinkat stål.
Bryggan som är tillverkad av stål är en robust konstruktion med gallerdurk som golv. Gallerdurken gör att grus och snö faller genom, och hållplatsbryggan kräver därför inget underhåll.

Skriven av Malena Beijer

Skapa säkrare busshållplatser
Skapa säkrare busshållplatser

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.