Nyheter

Skapa säkrare busshållplatser

Skapa säkrare busshållplatser
Omni Trafikmiljö har lanserat en hållplatsbrygga som med ett skyddande räcke ökar säkerheten för trafikanter i bussar och skolskjutsar vid små landsortshållplatser. Bryggan kan monteras utan gjutning eller andra omfattande markarbeten, vilket underlättar för entreprenören. Hållplatsbryggan Midgård finns i två modeller, med täckt golv eller gallergolv.

Hållplatsbryggan Midgård är ett enkelt och snabbt sätt att förbättra och säkerhetsutforma busshållplatser vid vägrenen. Den placeras på befintlig markyta, de justerbara benen i bryggans bakkant tar upp lutningar i vägrenen eller diket. Bryggan kan tillverkas av varmförzinkat stål eller aluminium, vilket gör den underhållsfri. Räcket ger en skyddad inramning för såväl vuxna som skolbarn. Räckets höjd är 1100 mm och frontsektionen är i barnsäkert utförande.

Hållplatsbryggorna kan enkelt placeras ut eller omflyttas när så önskas. Bryggorna är försedd med ställbara stödben i bakkant. Hållplatsbryggan finns i två utföranden.

Hållplatsbrygga av anodiserad aluminium.
Bryggan som är gjord av aluminium har en täckt struktur som skyddar för växande ogräs underifrån. Hållplatsbryggan är lätt och kan därför lyftas på plats för hand.

Hållplatsbrygga av varmförzinkat stål.
Bryggan som är tillverkad av stål är en robust konstruktion med gallerdurk som golv. Gallerdurken gör att grus och snö faller genom, och hållplatsbryggan kräver därför inget underhåll.

Skriven av Malena Beijer

Skapa säkrare busshållplatser
Skapa säkrare busshållplatser

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.