Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Skapa friktion för att undvika halka, eller smälta bort isen?

Nyheter

Skapa friktion för att undvika halka, eller smälta bort isen?

Skapa friktion för att undvika halka, eller smälta bort isen?
Tycke och smak avgör vilken metod du väljer, också vilken temperatur som råder.

 

 

EkoGrus - torkad, bränd och siktad lera 

      
 

Svagt blåtonat granulat underlättar spridning

Från GreenLine kommer två produkter mot halka EkoGrus och TöUtanSalt.

EkoGrus 
Mot Halka EkoGrus består av torkad, bränd och siktad lera, som enkelt strös ut på det hala underlaget för att skapa friktion. Till skillnad från vanligt grus är EkoGrus lätt, samtidigt som det fäster bra i isen.

– Istället för att släpa hem 45 kilo vanlig, tung grus, behöver du bara bära 4 kilo EkoGrus, säger Björn Lindberg, produktchef för GreenLine vid Miljöcenter i Malmö. Dessa 10 liter räcker upp till 150 kvadratmeter.

Med EkoGrus slipper du dessutom de grusrester som dyker upp och måste städas bort när våren kommer. Den brända leran får istället en ny funktion i trädgården:

– EkoGrus går att likställa med mycket små lecakulor och kan bara sopas ut i gräset eller rabatten och där fungera som jordförbättring helt enkelt, förklarar Björn Lindberg.

Skonsamt mot tassar och skor
Den som hellre vill töa bort halkproblemet, kan med fördel använda TöUtanSalt. Liksom vanligt salt, smälter den isen för att komma ner till den naturliga friktionen i underlaget.

– Skillnaden mot vanligt salt är att vår produkt inte är saltbaserad, säger Björn Lindberg. Därmed slipper man de negativa sidoeffekter som saltet har, till exempel skador på växtligheten och som en ingång till korrosion med rostangrepp på till exempel trappräcken som följd.  Dessutom är TöUtanSalt skonsamt mot skor och känsliga djurtassar.

Gör så här:

TöUtanSalt fungerar ner till temperaturer på -10 grader. Ta bort lös snö och strö sedan ut TöUtanSalt i ett tunt lager, låt verka mellan 30 och 60 minuter. Är luftfuktighet och temperatur låg, kan produkten med fördel vattnas ut på underlaget. Det svagt blåfärgade granulat underlättar spridningen, då man ser var man strött. Färgen försvinner så snart töprocessen startat. Fungerar ned till ca -10º. Volym 5,5 liter, räcker upp till 275 m²

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.