Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar
I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

NAVET Analytics har tidigare rapporterat om hur husbyggnadsinvesteringarna väntas utvecklas på riksnivå. Dock är de regionala skillnaderna stora och en jämförelse mellan de tre storstadslänen visar att Skåne sannolikt går vinnande ur 2020.
Det fjärde kvartalet återstår innan året kan summeras helt, men prognoser från NAVET Analytics indikerar en svag uppgång för det sydliga länet, medan prognoserna för Stockholm och Västra Götaland pekar på minskade investeringsvolymer.

Den positiva utvecklingen i Skåne drivs i huvudsak av kraftigt växande husbyggnadsinvesteringar inom offentliga lokaler samt inom kontor- och handelslokaler, medan minskade nybyggnadsinvesteringar inom flerbostadshus istället påverkar i motsatt riktning. 

Källa: NAVET Analytics, Marknadstrender Bygg 

NAVET Analytics redaktion
NAVET Analytics redaktion

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.